tisdag 17 november 2009

Vasstanden gick under

Stackars krokodilen, han fick inte bara gå hungrig utan han blev alldeles död på kuppen. Där ser man hur starka familjebanden kan vara då ett litet barn är hotat!

På tal om familjen. Jag stör mej en hel del på att vi här i Sverige inte får planera och dela upp alla våra föräldradagar precis som vi vill.

I en artikel idag kan man läsa om hur många föräldradagar som nu gått förlorade, dagar som ingen tagit ut. Främst gäller det de dagar som är knutna till pappan, de så kallade pappamånaderna.

Missförstå mej inte nu, jag tycker att det är viktigt att barnen har en lika god relation till sin far som till sin mor, men måste man verkligen lagstadga det genom vissa öronmärkta dagar för respektive förälder?

Borde det inte vara självklart då man bildar en familj att barnet har rätt till båda sina föräldrar? Och borde det inte vara självklart för alla som valt att skaffa barn att vilja ha en god relation till barnet?

Nu är jag inte så naiv så att jag inte inser att det faktiskt finns barn som inte är önskade av båda sina föräldrar, men är det då vettigt att försöka tvinga den förälder som inte vill var delaktig att vara det genom att låsa dagar på honom (eller henne)?

Varje familj vet vad som funkar bäst för dem!

Inga kommentarer: