tisdag 17 november 2009

Pannkakor, Muffins och brännblåsa!


Till middag idag serverades Pannkakor. Ja, jag vet att det är lunchmat, men vad då? Ungarna har ju redan tryckt i sej fisk, potatis, mos och någon köttfärsröra på sina skolor så de överlever på pannkakor och gurka en dag...

Det tar sin lilla tid att steka pannkakor till alla barn och extrabarn som rumsterar om här, men det går lite fortare att steka 40 stycken med två stekpannor (tack mamma). Gamla hederliga gutjärnspannor som gör pannkakorna fint mönstrade och lagom krispiga i kanterna.


Stod i godan ro och stekte och stekte och lyssnade på Snotti då han pratade om dagens händelser på skolan, då och då slängde jag ett ord med Godingen som satt i sin stol snett bakom mej och Snufflan rörde konstant i smeten. Hivar upp pannkakor på löpande band och fyller på med smet, tar tag i handtaget... AJ! Glömde bort att använda stekvanten, gjutjärnspannor blir VARMA... Nu har jag en fin blåsa i min vänstra handflata.

Puddeludding tröstade sin mamma med Muffins som han bakat på skolan idag. Smaskigt goda saker gjorda på hallon- och blåbärsfil! Han var så snäll så att alla fick smaka varsin... Det räckte precis.


"Det är med pannkakor som med kärlek. De ska avnjutas medan de är varma." //Anker Larsen

Inga kommentarer: