tisdag 17 november 2009

Packa ner och packa om

Hade allt klart en kvart före hämtning. Bebisen var nedtryckt i en regnskyddsbeklädd vagn och jag hade hittat mina regnkläder och stoppat ner en mössa i fickan. Jag var redo för en lång upptäcksfärd på väg hem från "dagis" i spöregn!

Då hördes det där ketchupspruttande ljudet nere i från vagnens innanmäte, jag försökte ignorera det första gången, trodde att jag hörde fel, men så hördes det två och tre gånger till. *suck* Bara att riva upp barnet igen och få honom torr och ren.

Packade ner lillen i kläder och vagn igen, på med regnskyddet och på med min regnjacka. Drog ut vagnen i gången och skulle precis bumpa ner för första trappsteget då det steg ett isande ljud, likt ett avgrundsvrål, upp ur den lilla öppningen i vagnen. Dags för mat!

Var bara att packa upp mini igen, leta sej fram ur regnkläderna och hiva fram mjölkbehållaren.

Plötsligt stod visarna på fem över hämtningsdags och lillen kom i en overall, trycktes ner i babybjörnselen och fick en mössa på huvudknoppen. Mamman slet åt sej första bästa jacka, som tyvärr inte var regnjackan, och rusade ut i det evigt pissande vädret.

"Det är inte regn, det är flytande solsken"

Inga kommentarer: