fredag 6 november 2009

Intet nytt

Idag har det varit en sån där seg, långtråkig dag. Det har liksom inte hänt något alls. Himlen har varit jämngrå och regnet har hängt i luften. Jag är fortfarande förkyld och inte helt alert vilket har lett till ännu en dag innanför dessa fyra väggar.

En sån dag kliver mamman upp, seg som kola med en hjärna som verkar tillhöra en zoombie och byter två blöjor halvt i sömnen. Kryper ner i sängen och försöker glömma att det är morgon, vilket inte är helt smärtfritt då två till tre stycken små huliganer plötsligt tror att mamma förvandlats till ett kombinerat berg och studsmatta samtidigt som regenten påkallar uppmärksamhet och beordrar fram frukost på sängen.

Efter att klockan uttryckligen sagt åt oss att det är dags att kliva upp i en halvtimma så lyckades vi masa oss in i köket och få upp en frusen RQ ur sin säng på vägen dit. Tryckte i oss lite frulle och drev liksom tillbaka in i vardagsrummet.

RQ och Dödskallen lyckades skrapa av plankorna och trassla ut sina fågelbon, få på sej trasor på kroppen och packa med sej gympapåsar på tio minuter.

Strax efter nio kom Minibatman för att stanna här medan min Syster1 jobbade en sväng.

Barnen har spelat, byggt bilbana, ätit, ätit mellis, fikat, spelat lite mera, bråkat, sagt förlåt, bråkat lite mera, tjurat, hoppat studsmatta, lyssnat på saga, dansat och kramats. Ni vet sådär som syskonskaror gör, även om minibatman "bara" är kusin så får han vara med och syskonkivas han med! =) Visst är de givmilda mina barn? *ler*

Jag har klätt barn, slösurfat, ammat, diskat, lagat mat, fixat mellis, lagat mera mat, diskat en gång till, burit bebis, snytit ungar, bytt blöjor, handlat, tröstat, fixat kvällsfika, diskat igen, dammsugit, medlat, berättat saga, vaggat, sjungit, pussat, plockat leksaker, samlat ihop clementinskal (hur hamnade de i hela lägenheten?) och kramat.

Minibatman skulle sova här inatt, men ångrade sej efter sagan och kvällssången så hans päron har precis plockat upp honom nu och mina fyra små sover gott!

Dags att hitta popcorn, jordnötter och något att dricka för "Det är slut på veckan, det är dags för fredaxmyyyyyyys" med de stora som inte kom iväg till pappa1 idag eftersom vi är förkylda här.

"Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem att vi kallar dem vardagsting"


Inga kommentarer: