måndag 18 januari 2010

Nattliga övningar

Det är tur att barnen övar sin mamma hela tiden. Mammas tålamod får hon pröva och öva varje dag och natt. Likaså rörligheten och uppfinningsrikedomen ser de till att Mamman övar varje dag.

Den nya övningen för natten heter "hur-konstig-ställning-kan-en-mamma-sova-i?".

Den går till som så att när Mamman väl somnat efter Lillens nattamål vid ett så smyger Snotti ut till Mammans säng och lägger sej snällt på ena kanten. Efterhand flyttar han närmare och närmare tills Mamman ligger som en pinne på sida mellan Snotti och Godingen. Lagom till dess kommer Snufflan in med hela sin packning och klättrar, hoppar och skriker på Snotti tills han flyttar ut en bit så att hon kan knöla sej ner mellan Snotti och Mamman.

Vid det laget så är Godingen vaken och vill ha puppen för att snabbt somna om och plötsligt ligger alla diagonalt över sängen.

Sen somnar alla på fem minuter och av någon konstig anledning så kommer då Puddeludding och frågar om han kan sätta på tv:n? Klockan FYRA på morgonen. "Absolut inte, det är natten" fräser mamman, "gå och lägg dej!". "Jaja, okej då" svarar Puddeluddingen och tar sin kudde och kryper ihop bland alla fötter.

Så ligger Mamman där som en tjock mask på en krokig metkrok och försöker passa in alla sina lemmar mellan barnen.

Va? Flytta dem tillbaka till sina sängar? Vad menar ni med det? Då måste jag ju gå upp ur min varma säng ju... Hmm...

1 kommentar:

anne sa...

Men ändå så sover man! :)

låt vara att vi bara hade tre i sängen med oss samtidigt...