fredag 22 januari 2010

Kina in my face

Denna dagen började med att Mamman fick Kina uppkörd i fejset innan hon ens hunnit ur sängen. Stora dottern hade prov idag och ville bli förhörd EN gång till bara. Missförstå mej inte nu, det är underbart att dottern tar skolan på allvar och strävar efter toppresultat på alla prov, men vem fan orkar lyssna på vad Kina producerar och om hur lång den kinesiska muren är innan man slagit upp ögonen?

Inte räckte det med att Mamman förhörde om Kina heller, nej hela Asien skulle rabblas igenom och sen var det kartkunskap också. Mamman låg där, med en liten lampa tänd och försökte hålla upp ögonen och lyssna på hennes svar. Tydligen så mumlade hon en del när frågorna ställdes för efter att ha upprepat sej TRE gånger så morrade ungen ”VAAAA?” åt henne IGEN.

Mamman är dock övertygad om att dottern kommer klara sitt prov med bravur trots Mammans trötthet.

När de stora barnen kommit iväg till skolan och Mamman ammat bebis så lyckades jag skramla ihop lite frukost åt småbarnen.

Söta Snotti gjorde ordning en korvmacka åt lillasyster som högljutt förklarade att ”Det där är ju inte en ostmacka!”. Lika självklart svarar Storebror att ”Nej, det är ju en korvmacka ser du väl?” och sen åt Lillan upp sin macka, drack sin välling och lämnade nöjd bordet med ett ”Tack-föj-maten-den-va-go-mitt-i-maten-stog-en-kooo”.

Efter en timme halvsovandes på golvet bredvid en Goding med feber är Mamman nu en aningens stel, bara lite, ni vet sådär som en djupfryst fiskpinne ungefär.

Trots att Mammor är trötta så måste barn utfodras med jämna mellanrum så Mamman stapplade ut i köket på sina fiskpinneben och lyckades hitta lite kokkorv och bröd.

Nu är alla nöjda och totalt speedade. De hoppar och skuttar mellan bordet och soffan, som för övrigt håller ihop fortfarande även om det är jämt å knappt, och huset är upp och ner.

I köket (på tal om kök, nåt försäkringsbolag gör världens sämsta reklam på min spotify just nu ”Vad lyssnade du på för musik när ditt kök brann senast?” Sen svarar en snubbe att han koka torrt äggen så det började brinna med heavy metal i lurarna, sugig reklam) trängs disken på både bänken och bordet, leksakerna är fler än alla andra attiraljer i vardagsrummet, man får liksom kryssa fram mellan drivorna, och den rena tvätten ligger i högar på extrasängen.

Mamman är zoombiefierad totalt idag, hennes hjärna ligger fortfarande kvar på kudden där den rann ur örat på Mamman i samma stund som hon klev upp i morse.

Om jag går tillbaka i sängen och liksom dunkar huvudet mot kudden, tror ni dan ramlar tillbaka in då? Fredag är ju städdag och snart kommer de stora barnen hem och då är det dags att köra hårt för oss alla.

”När man frågar utan gräns kan man komma till Kina”


2 kommentarer:

Pietro Brosio sa...

Unfortunately I don't know your language and I can't understand the text.
Happy weekend, Shannara!

Ebie sa...

Me, too, maybe you should install a translation tool bar.

Thanks for the visit.