torsdag 28 januari 2010

Vilken lååång dag det blev

Klockan är ganska exakt nio nu och Mamman sitter äntligen ner i lugn och ro efter en helt galet fullspäckad dag.

En dag som började redan under natten med Snufflans toabesök klockan två, Minibatmans vattendrickande klockan fyra och syrrans mobil som började ringa utan anledning fem i sex. Som synes har kaosfamiljen haft nattbesök. =)

Morgonen startade sen med att alla vaknade fem minuter innan syrran skulle vara på jobbet, hon fick en aningens bråttom kan jag lova (hur vi alla kunde sova oss genom två klockor som ringde 07.00, 07.10, 07.20 och 07.30 är en gåta).

Efter att Mamman fått iväg de stora till skolan äntrade hon köket för att duka fram. Väl där fick hon ett mindre psykbryt på alla clementinskal på golvet, som naturligtvis INGEN hade slängt där (jag skulle hemskt gärna vilja träffa denna ingen någon gång, jag har ett och annat att säga den varelsen). Mamman kröp ner under bordet för att plocka upp dem och får syn på en bläckmålning på väggen BAKOM bordsbenet. Mamman funderade ett slag på om hon skulle föra psykbrytet till en högre nivå eller helt enkelt konstatera att det är underbart att ha så kreativa barn. Idag valde hon det senare alternativet. Tillslut lyckades hon utfodra de övriga barnen och de där hårbollarna som klättrade runt mina ben fick också sin ranson.

En alldeles normal morgon hos Shannaras familj med andra ord.

På en relativt kort stund hann Mamman sen dela upp tvätten (bara sju maskiner idag) och baxa in barnmatstolen på det en kvadratmeter stora badrummet och klättra över den för att komma in i duschen. Där stod sen Mamman och försökte tvåla in sej som en inoljad blixt samtidigt som hon lekte tittut bakom draperiet och försökte lösa ett bråk mellan bröderna bus med schampot rinnande i ögonen.

Samtidigt som Mamman sen torkade sej, klädde sej och letade efter hårborsten (som hon aldrig fann då den uppenbarligen förpassat sej ut i hårborstarnas svarta hål och vaporiserats, således fick Mamman köra den trassliga hårvarianten idag) så lyckades hon mana på fyra barn att hitta ner i sina overaller och få på sej mössor och skor.

Efter det baxade hon sju maskiner tvätt, en stor bytta tvättmedel, en skötväska, en baby i ett babyskydd och fyra barn ner för alla trappor och över gården, ner i nästa hus källare och in i tvättstugan.

När allt var klart var de bara en kvart sena, Mamman stoppade in ungarna i bilen, startade den och försökte få bort all den blöta snön (som numera var is) som föll igår. När Mamman var klar med det så kunde hon ha sparat en halv förmögenhet genom att bryta av håret och slippa frisörbesök.

Ett besök på Öppna förskolan hanns i alla fall med (även om vi kom lite sent då vi stolpade in vid tio) och Mamman var tacksam för vuxet sällskap att samtala med över fikat (25 ungar med föräldrar närvarade idag, vem sa att landsbygden är utdöende?).

Närmare tre timmar senare, ett besök i affären och ett i tvättstugan så lekte vi ute en stund. Ungarna besteg berg och gömde sej i grottor, rustchade nedför niagarafallet och besökte djungeln. Man kan inget annat än att älska barnens fantasi, varför förlorar så många den på vägen till vuxenvärlden?

Efter det sedvanliga matlagandet, ätandet, diskandet, plockandet och dammsugandet var det dags att försöka mata Lillen med gröt igen. Det gick ganska bra, hela två teskedar hittade in i munnen.

Vi fick även veta att han har ytterligare en karriär utstakad för framtiden utöver matematiker och utbrytarkung, nämligen sprutlackerare. Varje gång Mamman förde skeden mot hans läppar gjorde han megapruttar med munnen vilket resulterade i en vitprickig mamma som satt och gapskrattade med en förvånad Snuffla bredvid som studerade det hela.


Efter ytterligare en tur i tvättstugan begav vi oss till isbanan och halkade runt en sväng. Minibatman fick låna åkdon av kusinerna och åkte för första gången. En alldeles utomordentligt färgrik solnedgång fick vi bevittna också (kolla inlägget Skywatch Friday #29).

När så Minibatman åkte vid åtta ikväll hade Mamman även hunnit plocka undan leksaker med ungarna, vikit all tvätt och fått den på plats samt besökt bokbussen för att låna nya böcker.

Strax före nio var äntligen mina fyra små i säng med mätta magar och jag kunde slå ner rumpan framför datorn! =)

Om nu någon orkat läst hela det här långa inlägget så tackar jag för det! =D
Puss

Inga kommentarer: