tisdag 12 januari 2010

Familjen återvände

Med ett unisont "Jag kan inte..." "Gnäll, gnäll, HJÄLP mej dåååå, gnäll" och kladdkalas så återvände min riktiga familj till verkligheten!

Så som morgonen såg ut idag så kunde man tro att det handlade om en muterad måndag, almanackan envisas dock med att det är tisdag.

Klockan ringde, alla sov, Mamman var slut efter en vakennatt med mini som tydligen har ont i magen. Mamman snoozade och la huvudet på kudden igen. Klockan ringde inte mera och kvart i åtta sprang alla runt som yra höns.

Kläder kom fram, men ingen visste hur de skulle komma på kroppen förutom RQ. Efter lite hjälpsamhet från någon busig själ så kokade vällingen över i micron. Frukosten kom efter många om och men ner i alla magar. Badkläder packades och vantar letades, bebis skrek, pojkarna flaxade runt och verkade tro att de deltog i ett krig mot Darth Vader, telefon ringde och Mamman försökte gå på toa. Mitt i detta ringer vaktmästaren på dörren och vill laga det läckande elementet på toaletten. Skitbra med alla miljoner tänder som skulle borstas!

När väl vaktmästaren gått var RQ och Dödis färdiga för att gå och försvann med ett "Älskar dej Mamma" (lika underbart att höra varje dag, vet ju att vid en viss ålder försvinner det där spontana skriket i trapphuset). I lägenheten krälade Puddeludding omkring på golvet i bara kallingar medan Snufflan hunnit så långt som att ta på sej skorna.

Mamman smet in på dass och upptäckte till sin förskräckelse att det var stopp i avloppet, IGEN! *snyft*

Mamman tog så ett djupt andetag och mediterade i två sekunder, klädde Lillen och vaggade honom till sömns på två röda. Därefter förklarade hon med en låg, lugn röst för Puddeludding att om han inte klädde på sej så skulle han helt sonika få gå till skolan iklädd enbart kalsonger. Då blev det fart minsann och när jag hjälpt två par skor på två par fötter och två par vantar att hamna på två par händer så var även han helt klar.

Så gick Mamman för att sätta på sej jackan. Precis när hon började klä den på sej vänder sej Snotti om och frågar "Mamma, ska du gå ut i pyjamas?" Så kan det gå!

Mamman bytte snabbt om och de tre små kom till alla skolor bara fem minuter för sent en timme och tjugo minuter efter att vi klivit upp!

Inga kommentarer: