fredag 15 januari 2010

Semesterdrömmar

Efter en alldeles vanlig morgon i Shannaras hem, d.v.s. en morgon fylld av gnäll, kladd, skratt, pussar och tjat så försvann de två största barnen till skolan, de tre småbarnen bänkade sej framför en nylagad dator och bebisen somnade.

Mamman satte sej i lugn och ro med en bunt olästa tidningar och bläddrade runt lite på måfå i dem en stund. En sak kunde Mamman snabbt konstatera, alla tidningar anser tydligen att man ska ut och resa!

Allt från Thailand till New York och vidare till alternativa snösemestrar med hundspann dissikeras i artiklarna. Att resa med barn, utan barn, ensam med barn. ALLA borde ta tillfället i akt att resa när barnen är små kan man läsa.

Ja tack, tänker Mamman. Hon reser gärna, hon kan till och med tänka sej att dra iväg med alla sex barn ensam om så behövs. Mamman längtar bort till sol och värme, Mamman längtar efter poolbad, havsbad och dagsutflykter med egen bil på okänd mark, Mamman längtar efter att inte bry sej om klockan och vanliga tjatregler hemmavid. Mamman sitter och drömmer...

Sen kommer det stora hindret, för att resa räcker det inte med viljan och orken, då måste man ha pengar också! Och även om det fanns två heltidsarbetande föräldrar med bra jobb så skulle inte pengarna räcka till en resa med sex ungar! Det är bara att inse fakta.

Ibland blir jag lite avundsjuk på alla de som har råd att resa, som kommer hem och visar alla fina foton och berättar alla härliga varma historier. Men bara en kort stund och inte avundsjuk på ett sådant sätt att jag missunnar någon deras resa, absolut inte.

Några alternativa snöresor behöver jag dock inte. Här i lilla hålan så har vi faktiskt ett jättebra elljusspår att åka längdskidor på, vi har en välspolad skridskobana, en jättestor pulkabacke uppe vid marknadsbodarna, skog och älven som rinner rakt igenom. Vi bor mitt i smeten, älven ligger längst bort och dit tar det max tio minuter att gå med vagnen.

Dags att återgå till verkligheten innan småkillarna är utan dator igen.

Inga kommentarer: