onsdag 27 januari 2010

Tvurfa och Tvogga

Jag måste nog skapa en egen ordlista snart. Ja, jag har läst i en tidning igen, närmare bestämt i senaste Mama. Där finns en massa nya ord med förklaringar...

Bland annat "Tvurfa", vilket ju är ett ganska ok ord. Det är alltså vad man gör när man på kvällen sitter framför tv:n och surfar samtidigt. Undrar vad det heter om man sitter framför tv:n och bloggar då? "Tvoggar" kanske?

Det finns visst något som kallas "Momshells" numera också. Läser man förklaringen så är det typ detsamma som "Bombshells". Det ordet i sin tur står för "Snyggingmamma" vilket har förklaringen "Som en MILF, fast utan MILF:ens inneboende sexobjektering." MILF står för "Mother I Like to Fuck". Herregud säger jag bara. VARFÖR krångla till det så? Snygg, nybliven morsa räcker bra för mej!

Om man likt mej, som är en morsa, använder internet alldeles för mycket så är man tydligen MUKK:ad (pappor är istället PUKK:ade, fast det visst vi ju redan ;) ). MUKK står för Mammor Utan Kreativ Kraft.

Läser man igenom artikeln så kan man dra slutsatsen att när man som nybliven mor har sitt sociala nätverk på nätet så blir man MUKK:ad och bland bieffekterna nämns brist på romantik. En annan bieffekt är att man inte kan fly från alla arga och elaka påhopp på nätet som man kan i till exempel i en butik om någon oombedd ger sin syn på till exempel ens uppfostarn av barnen. Som exempel nämns folk som lämnar elaka kommentarer i mammabloggar dag efter dag, men hallå, moderera bloggen, visa inte upp skiten för omvärlden. Skriver någon något dumt om dej någonstans, skit i att läsa det! Hur svårt kan det vara?

Man är faktiskt själv ledare i sitt eget liv! Bestämmer man sej för att styra så tar man inte åt sej av skit!

"Ta ingen skit"

1 kommentar:

BP sa...

Tvogga gillar jag, skarpt!!! Att jag inte kom på det själv. Det borde jag ha gjort;-)
Å MUKKAD är du då verkligen inte med tanke på dina 6 barn (som behöver all kreativ kraft från din sida) samt din blogg som är suveränt kreativt.