onsdag 20 januari 2010

Det kan gå vilt till nattetid

Vilken natt Mamman har haft!

Mamman lämnade datorn åt sitt öde redan vid elva igår för att lägga sej tidigt, men vad händer då? Jo, plötsligt kommer lilla Snufflis upp och skriker och gråter. MAGSJUKA tänker Mamman genast och rusar efter hinken. NEJ skriker Snufflis och väcker lillebror.

I tjugo minuter vandrar hon sen runt och har ömsom ont i benen och ömsom i magen. Tillslut rusar hon in på toa och Mamman springer efter med hinken. Snufflan ville bara kissa. Sen gick hon och lade sej i sin egen säng och somnade om, själv låg Mamman klarvaken i mörkret med en klarvaken bebis bredvid och stirrade rakt fram.

När så bebisen somnade strax efter tolvslaget så vandrade Snufflan upp igen och klagade över magen (och Mamman rusade efter med hinken i högsta hugg) och sa att hon skulle bajsa, sen ställde hon sej utanför storasysters rum och skrek tills storasyster, bebisen och mellanstorebrorsan vaknat. Efter det gick hon och la sej i sin säng igen.

När alla åter sov och Mamman var på väg till drömmarnas land så började Snufflan skrika IGEN och kom vandrandes med hela sin packning och parkerade i min säng, strax efter kom Snotti och parkerade på mina fötter och Puddeludding bäddade ner sej i soffan. Sen somnade alla, i fem minuter innan Snufflan bestämde sej för att hennes egen säng ändå är bäst och skrek i frustration över att hon inte fick med hela sin packning tillbaka.

Sista titten på klockan visade tjugo över fem på morgonen, det var den sömnen det! Och värre kommer det bli, de närmaste veckorna kommer Mamman ligga på helspänn varenda natt för att flyga upp vid minsta ljud och förvänta sej en massa magsjuka.

Inga kommentarer: