torsdag 7 januari 2010

En sådan där dålig Mamma!

Om någon skulle stå här och kika in genom rutan och lyssna på alla barn så skulle de förmodligen tänka att jag var en sådan där morsa som inte har alla hästar hemma, lågutbildad som bara föder fram en massa ungar och låter dem göra som de vill sen.

Varför? Jo, i köket leker de två stora kock och experimenterar fram mat, den store sonen står och leker våldsam kock som talar med utländsk brytning och jagar småkillarna med spagetti. Under mitt databord sitter ett barn och säger bajs, bajs, bajs och bakom mej sitter min tvååring och skuttar runt i lillebrors gåstol samtidigt som hon sjunger.

Inte vilken sång som helst. Den går så här.

"Bilen den gåj uttav hellvette, ja blåsej om vajenda BMW å däcken dom spinnej näj ja gasaaaj pååå i min volvo hunjaföttitvåååa..."

Fint va? (Så går det när man har nästantonåringar med dator)

Det sista barnet springer runt med två käpphästar och leker ninja med ett äpple i munnen likt en julgris.

Själv ligger jag i sängen med den lilla nettoppen och fryser som en liten blå, vaggar vagnen med ena benet eftersom bebisen ska sova i kaoset. Försökt ta mej upp flera gånger, men det går inte i många knop och jag orkar inte vara på benen särskilt länge innan de är som gelé.

Skulle nog själv tänka att jag var lätt puckad om jag kikade in genom fönstret och inte visste om att jag låg där och var sjuk och att jag i vanliga fall har väldigt skötsamma barn och dessutom vet jag ju att en lärarutbildning på universitet inte är att vara lågutbildad. ;)

Där ser man vad lätt det är att anta saker utan att ta reda på fakta.

1 kommentar:

BP sa...

Mitt i allt elände (ditt altså)får du mig att skratta. Vilken humor, tålamod och viljestyrka du har. Dessutom tror jag nog att du har en väl fungerande "off"-knapp någonstans i hjärnan för annars skulle du ju bli galen. Ja det skulle jag bli iaf.
Det var ju snällt att bespara oss halsbilderna. Men jag tror faktiskt att ett läkarbesök är på tiden. Boka tid hos den lokala vårdcentralen, du behöver nog antibiotika eller penicillin... snart, omedelbums.