fredag 9 april 2010

Vilken version av dagen ska Mamman välja?

Den här dagen kan Mamman välja att se på två olika sätt.
Mamman kan välja den positiva varianten:

Morgonen började redan före sex, vilken tur, då fick Mamman gott om tid på sej att sortera tvätten och kunde börja tvätta prick klockan sju! Dessutom upptäckte hon att det bara var tre maskiner att köra idag.

När Mamman kom ut med tvättkorgen så sken solen från en klarblå himmel och fåglarna drillade för fulla muggar.

Innan klockan var elva hade vi varit ute i ett par timmar, handlat och tvättat samt torkat det mesta. Halvtolv kom de stora hem och ställde sej vid spisen medan Lillen sov ute i vagnen och Mamman hann packa upp varor, diska och plocka undan en del.

Efter maten körde vi värsta städracet och klockan två var alla klara med sitt och vi gick till affären och belönade oss själva med varsin stor glass och sen stannade vi ute och njöt av VÅREN!

Sex stycken härliga vårtecken!

RQ i gympaskor och uppknäppt skinnjacka smaskar utefika.

Dödis kör cykeltricks.

Glass i stora lass är mums tycker Puddeludding.

Snotti lyckades släpa fram sin cykel ur garagegömmorna.

Snufflis är överlycklig över att gunghästen, som varit begravd en lång tid, äntligen går att använda.

Och godingen sover gott ute i vagnen utan tjocka kläder och filter. Mamman konstaterar dock att den tunna mössan är för liten, dags för shoppingrunda på vinden!

När vi kom in fungerade saker relativt smidigt. Barnen blev rena och mätta och magarna fylldes med salta pinnar. Saga och säng var fixat till sju! En HÄRLIG dag...

Om man inte väljer att se den från den mindre positiva sidan:

Det är ju faktiskt inte helt kul att kliva upp fem på morgonen då det är lov för det första.

Vid tredje vändan till tvättstugan öppnar Mamman torktumlaren för att vika de två första maskinerna tvätt. Hon fick syn på ett par vita trådar som lossnat från något plagg, sträcker fram handen och rycker tag i dem. De klibbar sej genast fast, varma, mjuka och klibbiga. VEM lägger tuggummi i en TORKTUMLARE?

Hela tvätten var full av tuggat, uppvärmt tuggummi (ja, jag hade kollat alla fickor och nej, mina barn har inte tuggat tuggummi på länge). Mamman fick sanera tuggummi ett bra tag, hämta medel och göra rent tumlaren. Behandlade kläder och fick tvätta om alltihop! Bra va? Då blev ju kläderna extra rena!

När vi kom in efter att ha njutit av solskenet hade någon söt stjärna lämnat dörren öppen. Mamman hörde katten skrika två trappor upp. Han vågade helt uppenbart inte komma ner så Mamman fick gå upp. Där låg katten vettskrämd i sin egen piss och tittade på matte.

Mamman bar ner katten i badkaret, på armlängds avstånd, och duschade samt torkade honom. Sen var det bara att göra i ordning en hink såpvatten och skura. Positivt för städerskan som kommer typ varannan vecka!

Sen var det dags för det första sjöslaget. Snufflan vs Godingen. Godingen vann stort efter att ha gjort sin allra första bajskorv, någonsin, i badvattnet till sin lilla storasysters stora förtvivlan.

Och nej, ni får inte se foton vare sej på utkletat tuggummi, nybadad katt eller en bajskorv guppande i badvatten.

Mamman föredrar att se det från den ljusa sidan!

Så här nära kom jag en solande fjäril idag. Inte ofta man får använda macrofunktionen på ett sådant objekt. Och med den underbara vårhälsningen avslutar jag dagen!

2 kommentarer:

BP sa...

Nu har jag sträckläst din vecka igen. Snacka om "lugnt" fredagsnöje för min del. Socialt liv kallas det. Höjdpunkterna var många - skratten likaså men två extraplus får du för:
- serieteckningen
- och det här inlägget

Du skriver underbart:-))

Sylla sa...

Klockrent inlägg fick mig tänka positivt på min dotters magont.