söndag 4 april 2010

Rock

Hos Musik & fotoAutomaten handlar det denna vecka om Rock n' Roll.

Mina föräldrar spelade massor av musik då jag var liten, massor av gammal härlig Rock från -50 och -60-talet. Jag har suttit i tre dagar nu och försökt välja ut några låtar att spela upp för er, men det går inte. Jag skulle kunna lägga in över 100 låtar så nu har mina barn fått hjälpa mej att välja ut tre av de äldre låtarna.

Först har vi Frankie Lymon & the Teenagers med låten "Why do fools fall in love". Denna inspelningen är från deras första live-spelning i nationell tv, 1956.Sen Big Bopper med "Chantilly Lace", vilken, om jag inte missminner mej, var en av min mammas favoriter. =)Sist bland de äldre låtarna kommer en av mina egna och mina ungars favoriter. Nämligen Tommy Roe med låten "Sheila".Jag vill bjuda på ett par låtar till som jag själv lyssnade på under tonåren.

Bland annat "Mama Kin" med Guns n' Roses. Originalet gjordes dock av Aerosmith, men både jag och min stora dotter är överens om att Guns n' Roses version är bättre!Och sist men inte minst. Pink Cream '69 och låten jag ville att ni skulle få lyssna på ("Someday's I sail) finns inte på tuben så det får bli en annan, nämligen "Shame"Haha, nu får vi se om någon orkar lyssna igenom alla låtar! =) Ha en bra påskdag! Själv ska jag snart packa ihop oss och förflytta oss ut i skogen till mina päron!

3 kommentarer:

Maria sa...

Önskar dig en fortsatt trevlig påsk !
Kramar Maria

Pialotta sa...

Underbart.. blandgodis/Påskgodis .. Sheila, The Big Bopper, Guns n' Roses, en verklig blandning av Rock and Roll från flydda tider.. You Tube är fantastisk.. där hittar man grejer som man verkligen hade glömt:) Mmmmmmmmmmmmmm mer Rock åt folket.
Ha en trevlig fortsatt Påskdag:)

Maria sa...

Nostalgi på hög nivå! :)

Glad Påsk!