tisdag 6 april 2010

Barnbesiktning

Mitt lilla barn av årsmodell höst 2007 passerade idag sin besiktning med en MVG-stämpel på rumpan! ;)

Pappan är hos mej så att jag kunde gå själv till BVC med lillsnuttan. Så skönt att få strosa gatan fram och i lugn och ro småprata med henne utan att någon annan avbröt, det är en lyxvara som vi inte är bortskämda med här.

På BVC plockades en spännande låda fram och först plockade BVC-sköterskan fram en docka. Lillan fick berätta vad det var och var håret, foten och magen fanns. Sen dök där upp en kopp, ett fat en sked och en, en, en... Lillan kunde inte riktigt komma på vad det var.

Hon funderade och tittade. Tillslut frågade sköterskan
-"Vet du vad den säger?"
-"Eh, eh, eh, mu?" Klämmer dottern fram.
-"Jaha, är det en kossa?"
-"Eh, ja, eller eh, jo?"

Då plockar hon fram en ko och frågar vad det är. En KO svarar dottern bergsäkert!

-"Men de ser väl inte lika ut?"
-"Nä, det är en kossa och en ko" =)
-"Är det inte en katt då?"
-"NÄ"
-"En hund?"
-"Hmmm, eh, nä, jo eller?"
-"Jo det är en hund. Vet du vad den säger?"
-"Vov vov vov"

Saken är den att hunden var en långhårig, inte så hundlik, collie. En liten, gjuten leksakshund med bortsliten färg på. *ler* Knappt så att jag såg vad det var! ;)

2 kommentarer:

Madde sa...

HAHA, precis så där var med för sonen med på är det treårskontroll va? Jag tror det var den. Sonen klarade allt tills det kom till ett helt utnött djur utan färg han grubblade länge tills han sa ko hehe (var en katt) alltså inte konstigt dom tror något annat. Man tycker ju nånstans att dom borde uppgradera sig lite kanske ;-) .
Fast känns mer och mer som BVC ser väldigt lite av vad som sker, tycker ju att trots att det inte ska vara så att förskolan tagit över BVC uppgifterna, mycket kanske pga tras. Kan ju ha fel men det känns så, ändå får inte förskolan bedöma barnen men jag tycker ändå tras är ett sånt system. JAJA skolsnack :-p .

HOPPAS ni haft en bra påsk? :)

Pillargontanten sa...

Ingen ombesiktning då :O)
Tur du!

Ha en bra dag!