måndag 5 april 2010

Mjölkdusch och snöflingor

Mamman vaknar, huset är tyst. Mamman tittar på klockan, den är nästan åtta. Mamman kommer på att hon skulle börja tvätta klockan sju och undrar vad som har hänt då alla barn utom ett sover? Mamman skyndar sej upp, trampar i något kallt, klibbigt, mjukt... Kattjäveln har naturligtvis spytt på mattan. Mamman suckar och slänger samtidigt en blick ut genom fönstret för att återigen mötas av den kyliga, grå aprilhimlen där stora vita flingor dalar ner. Vilket underbart uppvaknande!

Förutom att ungarna har lov så är måndagsmorgonen så där vanligt vanlig. Det har skrikits Bajskorv åt Mamman ett flertal gånger, barnen har avklarat både brottningsmatch och tävling i att skrika högst.

Lilla Snufflan har till och med fått duscha i mjölk. Sexåringen tröttnade på att Lillan viftade mot honom med sin hand och tog således sitt mjölkglas och hällde ut över sin syster!

Samtidigt, 10 cm bort, satt Mamman och vispade gröt, smörade mackor, skar korv och skickade o'boy och andra attiraljer fram och tillbaka över bordet.

Mamman blev arg, Mamman röt till, sonen lämnade bordet och fem minuter senare var händelsen som bortblåst.

Inga kommentarer: