lördag 10 april 2010

Mamman tröttnade på respektlösheten

Mamman tröttnade på allt tjafs och respektlösheten som plötsligt infunnit sej hos hennes barn, om hon tänker efter så är det likadant varje vår.

Mamman är trött på ungar som skriker istället för att tala, som ska hämnas istället för att lösa och som är respektlösa mot varann istället för att ta hand om varann.

Droppen som fick bägaren att rinna över:
Unge två fiser på unge tre som då kastar en sten (inomhus) som träffar unge fem (som naturligtvis tjuter), unge ett springer för att trösta (samtidigt som tykna grimaser slängs åt unge nummer tvås håll) medan nummer fyra skvallrar (med ett brett leende på läpparna och en spark på sin bror). Mamman tar då unge tre åt sidan och skickar honom till sitt rum efter lite morr och en chans till förklaring, därefter får unge två en rejäl skrapa där han sitter och skrattar åt sin fis bredvid sin kompis (som Mamman genast skickar hem). Unge två får veta att är man nästan dubbelt så gammal som sin bror så beter man sej inte så (inte mot andra människor heller) och datorn rök resten av veckan! När det samtalet är slut så ägnar unge tre trettio minuter åt att skrika jävla bajskorv till sin mor!

Mamman kallade till blixtmöte. Gamla regler införs på nytt!

Veckomöte (med protokoll, ordförande å hela köret), uppgiftsschema, gemensamt utarbetad matsedel och belöningssystem återinförs med första mötet imorgon.

Nästantonåringen exploderade och tjöt för hon "kan INTE LEVA utan datorn". När hon lugnade ner sej så kom nästa grej, veckomöten får inte heta veckomöten för det är för töntigt och ordet sysslor använder hon minsann inte!

Mamman är inte den som är den (give some, take some) så nu heter våra veckomöten "Kom hit nu" och sysslorna "Gör detta".

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Mmmm... Låter som en härlig dag. :-P

Marie Höglund sa...

Ha, ha, ha. Ja ursäkta men jag kan bara inte låta bli att skratta. Ser hela "cirkusen" framför mig och hör alla argument och vrål. Det ÄR härligt med barn ;-).

Kvasthilda sa...

Hahahahaaaa. Jag har haft tre kottar med bara nåt år emellan. Ditt kaos är helt underbart - från utsidan och i bloggform :-))
Älskar så'na här berättelser ut livet.