tisdag 27 april 2010

Äventyr à la Shannara

Idag kände Mamman att det var dags att skita i alla måsten.

Hon hämtade upp tre vårsmutsdoftande (doft av sol och sand i håret och på huden efter att ha lekt i sandlådan i gassande solsken) ungar och parkerade på gården i väntan på att de stora skulle komma hem.

Lilla Snufflis trotsade Mamman totalt och slet av sej jackan, de andra var snabba att följa hennes exempel. Mamman bara log, med 18 grader i skuggan och mycket varmare i solen finns det ingen anledning att tjafsa.

När alla ungar var hemma slängde Mamman in dem i bilen och for till McDonalds (ve och fasa, på en tisdag dessutom).

Bilturen var lika trevlig som alltid och ämnen såsom "Varför finns det inte hackkorv i Stockholm?" (finns det inte det???) och "Snufflan hävdar bestämt att hon har en snopp i sin mus." avhandlades bland andra mer normala diskussioner.

Mamman tyckte att det var så skönt att få landa med kidsen och bara prata, skämta och lyssna på deras udda musiksmak ett tag.

Maten intogs sedan i (den nyss städade) bilen under en extra omväg på två och en halv mil hem. Ett litet äventyr à la Shannara!

Vi bestämde oss för att en färjetur kunde vara trevligt i solskenet, men när vi väl nådde färjan hade vi hamnat i värsta regnskuren. Ett riktigt smattrande regn som doftade av sommar...

När vi kom in på skogsvägarna så hittade vi en "rondellhund" med tomteluva i en korsning. Det tyckte vi var KUL!

En trana blev nästa punkt på listan.

Vi fick se lite av de stora snömängdernas skador. Helt fascinerade av den rasade byggnaden missade vi nästan huset på andra sidan vägen.

Den lilla stugan hade liksom tappat hela farstun!

I den här backen hoppade Mamman ur bilen, ut i regnet, helt i extas... Det är svårt att se på bilden, men hela skogen var blå och vit. Hela mattor bredde ut sej och täckte marken så långt ögat kunde se.

Visste ni för resten att blåsippor finns i flera olika nyanser? Jag hann fånga tre på bild idag.




När man smyger riktigt tyst på tå i skogen händer det ibland att man lyckas fånga de lite mindre invånarna på bild. (kika i nedre högra hörnet på bilden ovan...)

Väl hemma skingrades de otäckt svart molnen igen och barnen stannade ute i kojan tills klockan var sju.

Inga kommentarer: