torsdag 15 april 2010

Pangkakor på menyn

Det är så underbart att ha hjälp i köket. Mamman tillbringar mycket tid där vissa dagar och således även de små juvelerna.

I dag gjorde vi pannkakor. Snufflan hjälpte till med äggen och sen tvättade hon alla skalen så fint. Vattnet täckte inte bara henne utan även golvet då hon var klar. Snotti och Minibatman dukade om det RQ dukat fram, om och om igen tills ett glas flög på en tallrik som sprack och knuffade en skål i golvet som gick i tusen bitar.


Allt skedde till hitlåten "Är det mat snart, är det klart än, varför steker du så sakta?" Högre och högre matades mantrat ut ur fem barnmunnar.

Mamman stekte i två gamla hederliga gjutjärnspannor och hivade i genomsnitt upp en pannkaka i minuten på fatet, men det var inte snabbt nog uppenbarligen!

Med ett susande, surrande läte mellan öronen så konstaterade Mamman att tack vare krossat porslin och vatten på golvet så blev det både dammsugat och torkat. Härligt! Dessutom räknade Mamman med ett leende ut att hon nu har en anledning att få besöka IKEA! Jippie! =)

1 kommentar:

Pillargontanten sa...

Lovely, pannkaksstekning gör en omåttligt populär...
Och ett extra IKEA besök, kan ju aldrig va fel :O)