lördag 13 februari 2010

Om det inte är förbjudet så lockar det inte

Mamman slet sitt hår, Mamman blev galen, Mamman vill skrika rakt ut.

Mamman sprang upp och ner i tvättstugan och slet med de tio tvättarna som var tvungna att tvättas, kräksiga sängkläder och diverse annat kan ju inte hänga på balkongräcket i alla evighet. För resten var det lite svårt att få in sakerna i tvättmaskinerna då vattnet (hon hade ju naturligtvis sköljt upp allt snabbt innan hon slängde ut det) frusit och fixat steloperation på filtar, täcken och lakan.

Nåväl, RQ var på sitt allra jävligaste humör. Uppkäftig och sa emot ALLT Mamman sa. Hon är så pessimistisk ibland så Mamman vill hälla en liter fil över henne eller något.

Mamman sa åt henne att hon skulle få lägga sej åtta ikväll och bli utan både dator och telefon så länge jag ansåg nödvändigt. Det gjorde ju inte saken bättre... Mamman hade nog inte räknat med det heller, Mamman minns faktiskt hur det kändes i kroppen då hormonerna sprutade i takt med tårarna över alla orättvisor i världen och allt som vuxna helt enkelt inte förstår!

Mamman förstår ju visst, men nu vet Mamman mer än hon gjorde då. Numera vet till exempel Mamman varför hennes egen mamma gjorde och sa som hon gjorde ibland. Mammans mamma var fruktansvärt bra på ett sätt för hon förbjöd aldrig något, hon reglerade det istället. Om det inte är förbjudet så lockar det inte. Visst? Det är nog den viktigaste kunskapen mamma gett Mamman. =)

Tillbaka till ämnet... Mamman sa faktiskt också att hur länge nätet och telefonen blev borta helt berodde på hur RQ beter sej. Uppkäftighet, otrevlighet och respektlöshet belönas INTE.

Mitt i allt detta var Mamman så dum så att hon ringde ett telefonsamtal. Mamman ville ha lite sällskap inne i stora staden dit det var planerat att vi skulle efter lunchen. Men innan Mamman ens hunnit få fram det så fick jag istället veta att hon var en dålig Mamma.

Eller, ja, andra änden sa det inte rakt ut, men i Mammans öron så lät det så. Mamman gillar inte kritik över hur hon uppfostrar sina barn. I alla fall inte om man inte är med genom hela processen och hör eller vet hur de vidare diskussionerna går. Mamman blev ledsen, andra änden skulle äta och ringa upp efteråt. Andra änden ringde aldrig. Mamman åkte ensam till stora staden med alla barnen.

1 kommentar:

BP sa...

Du behöver varken goda eller dåliga råd om hur du ska uppfostra dina barn. Du behöver inga råd alls. Du kan det där. Skulle bli rasande om någon la sig i.