torsdag 14 oktober 2010

Visst är det kul med cirkus?

Ojojoj... Det blir en lååång helg! (Jo, Mammans helg börjar idag eftersom de två förskolebarnen är lediga torsdagar och fredagar.) Morgonen har varit helt galen sen Mamman vaknade strax efter sex imorse dyngsur av att Lillen kissat igenom sin blöja (tur att hon tvättar idag).

Ett av barnen fick strax därefter ett totalt psykbryt efter att en kaktus anföll, för det måste ju vara kaktusens fel... Jag menar, barnet kan ju inte rå för att kaktusen stått på samma ställe i flera år och väntat blodtörstigt på att någon ska sticka in händerna bakom gardinen, eller hur?

Sen fortsatte det med att de två minsta stod på varsin sida av toadörren och skrek hysteriskt, Lillen för att han ville in och Lillan för att hon ville haspa så han inte kunde komma in. Lillan verkar för övrigt ha mist talförmågan helt och det enda som kommer ur henne är vrål, isande skrik, tjut och snörvliga NEEEEJ och "Jag kan sjäääälv" följt av "Dumma Mamma" och "Hjälp meeeeej".

Visst är det kul med cirkus? Innan klockan var åtta så hade Lilleman lyckats ramla in i duschen till Mamman (det var naturligtvis Ingen som öppnat dörren till badrummet), Snotti kört rally runt huset så inte en enda matte låg på rätt ställe (stackars hårfrissan här under, vad det ska låta då ungarna kör runt på sina bilar häruppe) och katten hoppat rakt in i rutan och rivit ner en blomma i extrasängen i sin iver att försöka fånga fåglarna som sitter på andra sidan glaset och retsamt tittar in.

Nu är klockan strax halvnio och de tre stora barnen har försvunnit till lika många olika skolor (det är ett under att de så lättsamt släntrar iväg i tid varje morgon och att de aldrig kommer försent), de små ungarna roar sej med att ge Mamman gratis motion genom att en slår käpphästen mot glasvitrinskåpet, en springer med händerna rakt utsträckta mot tv:n så att den nästan välter och den tredje skriker som en tok för att Mamman försökte hjälpa till att laga en trasig dockvagn.

Nåväl, Mamman har i alla fall ALDRIG tråkigt och hon älskar sitt kaos varje dag trots att hon är trött och sliten... Det finns alltid de som har det värre, jag lever ett händelserikt och kärleksfullt liv även om jag inte gör så mycket annat än städar, krånglar och sitter här hemma i hålan. ;) (Men en rejäl storstädning, av flyttstädningskaliber skulle hon inte tacka nej till just nu...)



Inga kommentarer: