söndag 24 oktober 2010

"Mamma, mamma, mamma... Vi tre har musar vi!"

Eftersom Pappan kom hit så fick han göra Mamman den stora äran att börja morgonen med att byta sulor på bilen och sen fick han ta hand om alla fyra pojkar medan Mamman och tjejerna drog iväg på shoppingtur i stora staden.

Mamman hann duscha (medan de två stora körde igång tvätten), få på sej lite anständiga kläder och kände sej riktigt fräsch då hon stegade efter tjejerna ner till bilen (och tvättstugan för att köra omgång nummer två). Till och med en sådan grej blir glamour i en värld bestående av blöjbyten, feber och snoriga näsor!

Första stoppet blev KappAhl där det var överdrivet mycket folk.

"Mamma, mamma, mamma... Vi tre har musar vi!" hojtar plötsligt treåringen rakt ut
"Ja, vännen det har vi." svarar Mamman så kort och ljudlöst som möjligt
"Mamma?"
"Mmmm"
"Du har en STOR mus du, med massa hår på!" fortsatte dottern att högljutt deklarera "och jag, jag har en liten mus utan hår. Var är storasyster nu då... Åhhh... Hon kommer ju alltid bort när vi är i klädaffärer! Jag ville ju fråga vilken mus hon har ju..."

Det var den glamouren det, Mamman kan förstå att trettonåringen smet iväg bort och gömde sej bland alla kläder. ;)

Affär efter affär avverkades och Mamman förundrades över hur snabbt och smidigt det gick trots att det var "Ullaredsmängder" med folk på köpcentret. När vi kom hem så körde Mamman en sväng till i tvättstugan (Mammapussel på hög nivå att få ihop dagen) och sen fick vi pannkakor serverade (tack för maten =) ).

Efter att ha spenderat större delen av barnbidraget så är alla barnen nu nöjda och rustade inför vintern och Mamman har fått lite ny energi för ännu en vecka med sjuklingar!


Inga kommentarer: