fredag 1 oktober 2010

Stjälpredor, utvisning och motvillig assistent

Tänk vilken tur Mamman har som har så många stjälpredor... ehrm... hjälpredor här i huset. Ta till exempel Lillemans tilltag då Mamman precis lagat fredagsmiddagen (fläskfilégryta med hela champinjoner, cous-cous och grönsaker)...

Mamman stod i godan ro och öste upp mat på tallrikar då hon hörde ett underligt prasslande och frasande. Hon ställde ner tallriken och gick ut i hallen där dörren till badrummet inte var haspad... Vid kattlådan satt en mycket nöjd unge och grävde ut sanden över golvet som han först draperat med en hel rulle soppåsar. Mamman blev galen, slet upp ungen från golvet, borstade av honom sanden, tvättade hans händer och satte honom på golvet utanför samtidigt som hon hojtade på sexåringen att komma med dammsugaren och åt femåringen att ta emot alla avskakade påsar. Nåväl, golvet blev både dammsugat och torkat trots att Mamman inte alls hade tänkt orka med det idag. Vilken TUR att Lilleman såg till att det blev fixat ändå! ;)

Strax därefter kom de stora barnen hem från skolan och tonåringen berättade att en av tjejerna i hennes klass skulle sluta på fredag eftersom hon och hennes familj blivit utvisade till sitt hemland. Tjejen vet inte alls var i Serbien de kommer att hamna eller hur de ska klara sej, de har ingenting kvar i hemlandet... Ingen familj, ingen släkt, inga vänner. I flera år har de bott här ute i skogen, skaffat hus, jobb, gått i skolan och lärt sej det svenska språket... Nog borde väl invandrarverkets kvarnar kunna mala på snabbare än så? (eller vilka det nu är som bestämmer?)


Dagens kvällspyssel: "Operation lådlagning" (utan att använda silvertejp ;) )... Lim, papper, spik och hammare åkte fram på bordet och med hjälp av en motvillig assistent lyckades Mamman trolla ihop lådan (för sista gången)...


Hela eftermiddagen har småttingarnas farmor varit här och medan hon gick ut med de fem stora (jaaa, tonåringen följde med hon också, jag vet, helt otroligt!) så passade jag och Lillen på att bada (jag fastnade inte ens i badkaret, trodde jag skulle få gå med det som kjol ifall jag satte mej ner ;) ) och diska.

Farmodern ska övernatta här inatt och imorgon ska vi förhoppningsvis ut i svampskogen och trava runt. =)

1 kommentar:

BP sa...

Sträckläst bloggen. Du är bara bäst, så enkelt är det. Hade gärna velat se en bild på "Mamman" som åkte mjölkskridsko. Kan du inte låna ut kameran till nå't av barnen;-)