måndag 11 oktober 2010

Att skaffa leg utan leg...

En härligt lugn morgon (efter en natt med tre barn i sängen och ingen sömn för Mamman), med promenad (inkluderad kamera i smällkalla världen) och matshopping efter att alla ungar skickats åt höger och vänster, senare så sitter Mamman här allmänt frustrerad.




Dottern ska skaffa Maestrokort. Det beslutet är taget... Det blir ett hos ICA-banken, enkelt och kostnadsfritt fram till 21 års ålder!

Sen börjar det krångla då dottern behöver ett giltigt ID-kort eller pass för att skaffa ett kort. Det vore ju inte heller några bekymmer i sej såvida man inte redan behövde ha en ID-handling för att skaffa en...

Så, hur skaffar man ett leg utan att ha ett leg redan? Jo...

Man skickar efter papper från skatteverket - ganska enkelt.
Man tar med Mamman och hennes körkort till banken - jätteenkelt.
Man behöver ha en fullmakt från Pappan eftersom han också är vårdnadshavare då föräldrarna har gemensam vårdnad - inte fullt lika enkelt om dottern vill ha kortet snabbt eftersom det innebär att man behöver träffa Pappan. Att träffa Pappan är inte heller en big deal egentligen, men dottern har ingen lust... *suck*

Mamman sliter sitt hår och konstaterar att hon får ta itu med alla papper i helgen och sen kanske skicka en fullmakt med snigelpost till de stora barnens farsa.

(I sådana här lägen är det en aningens lättare med ensam vårdnad som Mamman har om de fyra små, med det sagt menar jag inte att jag INTE tycker att man ska ha gemensam vårdnad för det tycker jag ändå...)

Inga kommentarer: