måndag 18 oktober 2010

"Mamma, mamma, MAMMA... Varför ligger du på alla kuddar? Det är ju FUSK!"


Inte nog med att Mamman först fick arbeta sej svettig i hemmet för att få ner en stönig liten dotter i sina kläder och ytterkläder, nej, för på förskolan fick Mamman köra samma visa en gång till då de skulle direkt ut i det gråmulna plaskvädret.


Detta efter ytterligare en natt utan ordentlig sömn...

Tio minuter efter att Mamman släckt ner (halvtolv) kom treåringen upp och hade ont i magen, det gick fort över då hon bäddades ner i Mammans säng... Efter ytterligare en knapp timme så kom femåringen i vanlig ordning och skulle prompt klämma sej ner mellan Mamman och Lillasyster. Vid det här laget så låg alla med huvudet i fotänden... Hmmm...

När ettåringen vaknade en stund senare så vände sej Mamman och la sej skavfötters med de andra två och sövde om lillen. Knappt hann hon somna förrän de andra två vände sej med huvudet uppåt de med och innan hon somnat så låt ettåringen nere i fotänden av sängen.

Nästa gång Mamman vaknade låg alla med huvudena i fotänden igen, kors och tvärs så Mamman fick helt enkelt lägga sej tvärs över huvudänden för att få plats.

Prick klockan tre så knackade femåringen Mamman på axeln och frågade:
"Mamma, mamma, MAMMA... Varför ligger du på alla kuddar? Det är ju FUSK!"
"Schhhh, jag har bara en kudde, de andra har ni i fotänden." fräste Mamman tillbaka och kände huvudvärken nalkas.

Efter ytterligare en timme så låg alla med huvudet uppåt och Mamman låg som en strandad flodhäst (eller val om ni tycker det låter bättre ;) ) nerklämd i skarven med två bråkande barn bakom ryggen och en ettåring vilt krafsande på bröstet.

Tjugo i sex gav Mamman upp och lämnade sängen som gud glömde... God(jävla)morgon världen, prata inte med mej idag... Typ!

1 kommentar:

Karin sa...

Ha ha, ursäkta att jag drar på munnen, men jag minns att så där hade vi det också när alla tonåringar var små.. vilka nätter, dessutom en som kissade i sängen flera gånger varje natt, man visste aldrig var man vaknade, när stora sängen var nerkissad började vandringarna, varenda soffa, varenda dyna i hela huset var upptagen av någon.. Men snart är dina 13 och tonåringar och då vill de absolut inte dela säng med mamma - så det är bara att härda ut! (Men vissa nätter är tuffa, på gränsen till outhärdliga..)Kram!