tisdag 19 oktober 2010

"UT! Alla ut ur bussen. Nu kör jag er inte mer"

Man kan bli galen för mindre...

Först kommer elvaåringen hem, med en stukad lillfinger (som nu är välinpackad), och säger att han hade en lapp som jag skulle ha fått i fredags, men att han har tappat bort den.

"Vad stod det på den då?"
"Att det är extra föräldramöte."
"Ok, men be läraren om en ny lapp imorgon då."
"Mötet är idag!"
"IDAG???"
"Jaaa..."
"Vilken tid?"
"Vet inte..."

GAH... Mamman slänger sej på telefon och ringer upp grannen (hon som flyttat till världens ände ;) ) och frågar vad det handlar om och får reda på att det ska vara föräldramöte klockan sju.

Jaha, vad gör man då? Pappan jobbar till tio, Mammans föräldrar är i Brasilien och så många fler barnvakter finns inte att tillgå. Mamman ringde upp sin syster som nyss hämtat sin sjuka son här och hunnit halvvägs hem till stora staden och hon sa att hon skulle åka hem och packa för att komma tillbaka. Då löser det sej ikväll, men blir kaotiskt i morgon då Mammans små barn inte kommer vilja gå till förskolan eftersom kusinen är här.

När Mamman pratade med systern så fick hon ett osammanhängande sms från dottern:

"Snälla hämta nej i säffle vi har en udda chaufför. Han tvingade alla att ha at bussen och sen så och nu ska han åka till mat garage och hämta en nyckel!"

Tre gånger kom samma sms så Mamman ringde upp för att se vad det handlade om.

Hon berättade att chauffören, som inte kunde prata ordentlig svenska hade tvingat alla att gå ur bussen utan förklaring och sen hade han hämtat upp dem fem minuter senare och dragit med dem till ett garage för att sedan åka tillbaka och tuta på resecentrum. Mamman fattade inte så mycket mer än att det är upprörande.

Kaoset tog inte slut där för Mamman, det fortsatte med att Lillen på något vis tagit sej in i köket (Ingen hade varit framme igen och öppnat grinden) och fått tag på ett äpple, bitit i det och fått en stor skalbit i halsen. Panik... Som tack och lov slutade i spyor istället för sjukhuset och en dusch där sonen lyckades dra ner duschmunstycket i huvudet på Mamman.

Och nu är det dags att ta itu med helvetestimmen... *suck*


Här kommer ett kort gästinlägg från dottern, som precis klev innanför dörren, själv:

"UT! Alla ut ur bussen. Nu kör jag er inte mer" (Stannade mitt på vägen)
"Men vad glor ni på då? Kom in i bussen och åk hem då för fan" (Efter fem minuter på resecentrum)
"Men vad fan! Du ska ha busskortet i handen och inte i väskan eller fickan!" (När vi skulle gå på igen och naturligtvis lagt ner korten i väskorna)
"Å jag glömde min nyckel i garaget. Nu vi måste åka tillbaka dit och hämta" (När vi nästan var ute ur Säffle)
"Ni två killar kommer fram hit och torkar på rutan!" (Han tvingade två killar att stå framme och torka vindrutan eftersom att det var så dimmigt att ingen såg ut)

Sen pratade han med sej själv också. Och tittade bakåt i stället för på vägen. Och en massa andra saker. Vi var typ 100 % säkra på att han var självmordsbombare, Em vägrade åka med bussen en meter till och ringde sin mamma som hämtade henne. Ed sa att han skulle hoppa ut genom fönstret och T skulle kapa bussen när vi stod vid garaget. Lol.
Och bussen luktade bränd el.

Inga kommentarer: