tisdag 19 oktober 2010

Soppåsar och tvättkorgar

När man letar efter något och de två första ställena man kontrollerar är soppåsar och tvättkorgar då vet man att man har ett barn som lider av en akut släng av städsjuka (man kan ju önska att tillståndet ska bli kroniskt, men det läker liksom bort med åldern).

Nåväl, efter att ha plockat ur den genomkissade minisonen ur sängen, fått på honom torr blöja, torkat kattspyor och slitit alla sängkläder ur dubbelsängen (varför kissar han alltid igenom sina blöjor i min säng och varför finns det inga blöjor som klarar av att hålla barn som sover på magen torra?) fick Mamman vända upp och ner på halva lägenheten för att hitta jeansen som kvällen innan placerats bredvid sängen. Hon hittade dem i barnens tvättkorg! Ettåringen stoppar alla kläder där numera och allt annat som inte är leksaker hamnar i soporna.

Det är liiite tråkigt då han tömmer en hel byrå på rena kläder rakt ner bland smutstvätten i en tvättkorg när Mamman står och diskar eller då han får tag på barnens låda med tidningar och knölar ner dem en efter en bland gårdagens matrester i sophinken när Mamman sitter på dass.

Då det var dags att skicka sexåringen till skolan så upplyste han Mamman om att hans tjocka regnjacka har en trasig dragkedja, nu ligger här fyra jackor med trasiga dragkedjor (kan inte klädindustrin göra kläder som håller ett halvår ens längre?). Eftersom Mamman inte kan byta dragkedjor och har tummen mitt i handen när det gäller att sy (samt är totalt ointresserad av det) så torde lösningen bli att köpa nya kläder, men det tillåter inte ekonomin egentligen... =(


Tillslut kom alla barnen och Mamman ut i det hällande regnet, de stora gick till sina skolor i vanlig ordning och Mamman lämnade de två förskolebarnen precis som varje tisdag. Vad som inte var som det brukar var att Mamman efter att ha lämnat sina barn gick och hämtade barnens sjuka kusin för att ha honom här över dagen.



Inga kommentarer: