lördag 23 oktober 2010

Från en sjukling till en annan

Mamman vaknade denna morgon, efter att ha (legat som en trippel ostbåge på slalomtur mellan tre ungar) slumrat ett par timmar i ottan, med huvud- och ryggvärk utan dess like. Hon tog sej inte ens ur sängen till att börja med. Men ni förstår gott folk, att när man hör hur det smäller i toalettlocket och krafsar runt i kattlådan och dessutom vet att den febriga Lillen inte befinner sej i sängen längre då kan man plötsligt röra sej...

Likt en nittioåring på hemmet satte Mamman av mot badrummet i full hasgång och hittade treåringen på toaletten och katten i lådan... Hmpf... Lillen stod snällt i storebrors rum och bankade honom i skallen med en toffel... Är man elva år så sover man helt uppenbart hårt!

Mitt i tumultet kom femåringen upp ur Mammans säng och kraxade som en kråka, grät och höll en hand för huvudet, en hand för magen och försökte med gapande mun få Mamman att inse att han var döende. En halv Reliv och en halvtimme senare lyckades han förklara att han ont i magen, ont i huvudet, ont i halsen och att han dessutom hade munnen full av blåsor - Kort sagt, samma virus som Minibatman hade (men förmodligen inte Godingen så han blir väl snart mer sjuk).

Vad hittar man då på en dag instängda på hundra kvadrat?

Jo, man kan finslipa sin byggnadsingenjörskonst och sedan öva prickkastning på byggkonsterna tvärs genom storebrorsans rum... Det fanns bara en hake, Mamman upptäckte det hela och satte P för vidare övningar!

Sen kan man äta en massa små, goda mellanmål en gång i timmen...

...och vara kreativ med all den nya leran som femåringen och treåringen fick då de fyllde år.

Fast om man är ett år får man nöja sej med pennor och papper (lera smakar uppenbart väldigt gott har Mamman förstått)...

Helt klart så räckte inte pappret till då dottern tog ut svängarna, eller kan det kanske vara så att hon sett hur tonåringen kommer hem med armarna fullmålade av text och småbilder varje dag och vill vara som henne?

Krigsmålning i all ära, månne Lillen var indian i ett tidigare liv?

När så maten är intagen och köket röjt så kan man alltid hjälpa Mamman med städningen medan en av de sjuka brorsorna ligger och sover precis bredvid.


En lång, seg dag som nu närmar sej sitt slut. Mamman hade sett fram emot en lång varm dusch eller kanske ett bad då ungarna kommit i säng... Men ni vet den där lagen, "Lagen om allts Jävlighet", har ofta en förmåga att träda i kraft vid de mest dumma tillfällen.

Precis då Mamman skulle till att duscha kom de stora barnen och förklarade att vattentrycket var minimalt. Tur att de upptäckte det så att Mamman hann fylla på kannor och hinkar med vatten till välling och spolning! ;)

2 kommentarer:

BP sa...

Att du fortfarande lever är en gåta för mig. Du är nog en liten (=stor) vardagshjälte för mig faktiskt. Å jag tror att bloggandet är din väl behövliga "ventil".
Å du - I love you too. Är otroligt glad att du kunde asg en liten stund idag.
Här kommer en värmande (nja, 3 grader ute, men det är ju tanken som räknas) kram från Täby till dig i Värmland (???!)

BP sa...

Du borde vara med på den här tycker jag - som avbräck i sjukdomens elände alltså;-)
http://bp-computerart.blogspot.com/2010/10/spontan-fototavling.html