onsdag 2 december 2009

Jävla avlopp

Det är en jäkla procedur att skita i det här hushållet.

Först ska man vrida på vattnet till max i badkaret (helst varmt enligt vvs-snubben), sen ska man sitta där i bastun som bildas och trycka. Därefter får man använda sparsamt med papper, spola tills tanken på toaletten är tom, fylla en hink med vatten och hälla i efteråt och sist men inte minst, stänga av vattenkranen.

Så där satt man i godan ro denna morgon. Hade satt på varmvattnet i badkaret och skitit klart. Rest mej och stängt toalettlocket, spolat och i nästa sekund så vällde äckelvatten upp ur golvbrunnen.

Detta har nu varit ett allvarligt problem i ganska exakt ett år, man har till och med varit ner i mitt avlopp med kamera för att se om något satt fast i de 59 år gamla rören. Men det enda man hittade var en liten kant där pappret stannar, sen ska det sköljas vidare av vattnet från duschen.

Den konstruktionen var säkert genial i början av femtiotalet då det bodde två vuxna människor här och man ännu inte uppfunnit vattensparande toaletter och energisnåla duschmunstycken. Men nu, nu är det katastrof!

Mellan en vecka och en månad går det mellan stoppen. Inget som mitt kära bostadsföretag har tänkt åtgärda heller. Jag har som sagt blivit uppmanad att spola länge i toaletten, hälla i extra vatten med en hink med jämna mellanrum och spola i badkaret ett par gånger om dagen.


Fördelen med att få badrummet översvämmat av skitvatten via duschavloppet är dock att man får storstädat med tätare intervaller! Dessutom gör det inget om de små barnen med jämna mellanrum står och spolar och spolar och spolar i toaletten. Ett underskattat nöje!

Inga kommentarer: