söndag 20 december 2009

I vår vita vackra vintervärld

Idag vaknade vi upp till en underbart, mjuk, vit värld där solen trängde igenom molnen en aning.


Efter en sen frukost beslutade vi oss för att gå till stora kullen och åka pulka. Så underbart, härligt att få göra en utflykt med alla sex trollungar.


På väg till kullen går man förbi ett gammalt fängelse från en svunnen tid.


När vi kom fram till backen roade ungarna sej med att åka pulka, tefat och stjärtlapp. De stora hjälpte de små och hej vad det gick (fort och bra). Mamman kunde i lugn och ro vagga bebisen, som hon med lite möda och en massa jävlar anamma lyckades få med sej upp i den 20 cm djupa lössnön till kullens fot (älskar min gamla vagn med sina stora, smala hjul), och fotografera omgivningarna och barnen då de susade förbi.


Alla de grå och vita nyanserna gör omgivningarna till lysande, ibland dramatiska, bra fotograferingsobjekt.


Mamman rekommenderar däremot inte jeans och gympaskor i 20 cm lössnö. Det är i och för sej bättre med lössnö och 8 minus än med snöblask eller kramsnö.


Sen beslutade Mamman och fyra av barnen sej för att ta en promenad ner till hamnen. På väg dit hittade vi en vällingklocka och diskuterade vad den en gång i tiden använts för.


Tennis någon? Snotti tyckte att vi skulle ta en match och Dödskallen skrattade och förklarade att det nog inte gick så bra då man inte ens kunde se genom staketet.


Nere vid hamnen tog Mamman fler kort på allt det färgade svartvita runt om oss.


Detta blev en av dagens favoritbilder. Så många nyanser i en bild.


Så småningom tog vi vägen tillbaka till kullen och de andra två barnen.


Samlade ihop alla pulkor och andra åkdon och sa hej och tack för åkturen för den här gången.


En snabb sväng till affären för att hitta lite snabb mat att fylla hungriga magar med, hungriga magar och trötta kroppar som pulsat runt i snön i flera timmar, resulterade i ovanstående som muntert intogs under glada skratt och rop i vårt minimala kök!

1 kommentar:

Annika sa...

Så fina bilder av snötäckta landskap. Vi har ingen snö, bara apkallt.

Tack för besök hos mig. Kul att du tittade in :-)

Passar på att önska en God Jul.