lördag 5 december 2009

Hitlermamman och Smartomamman

Att ta sej till dagens tillställning visade sej inte vara helt lätt.

Familjen som alltid vaknar sex sov i morse till halvnio! Mamman kom upp halvtio då Goding vaknade.

Vår plan var att lämna gårdsplan prick ett, inte en sekund senare.

Frukost tio och lunch tolv, skitbra. Där i mellan skulle vi plocka undan och hela familjens sju invånare skulle ta sej igenom hygienspridaren. Efter lunch skulle barnen hjälpas åt att få på sej finkläder och Mamman skulle blaska rent matporslin och kastruller. Fem i ett skulle vi sitta i bilen. Planen var klockrent klar och alla var med på noterna. Luuuugnt alltså! =)

Flickorna hoppade i duschen, frukost intogs, tre pojkar hamnade i badkaret, badrum och hall blev den sedvanliga swimmingpölen (första saken Mamman bortsett från).

Mamman diskade och sövde minibrodern för att själv tvaga sin kropp.

Med Mamman i säkert förvar på badrummet vände barnen upp och ner på sitt rum och förflyttade ett ton lego och femtontusen bilar ut i vardagsrummet (andra saken som Mamman inte tagit med i beräkningarna). Mamman morrade och barnen konstruerade och konsulterade storebror om huruvida bron skulle ha tre eller fem pelare. Mamman insåg att barnen lagt "lyssna-på-mammatjat-öronen" under kudden och gav upp.

Så ringde telefon. Farfar2 som ville komma och hämta det han beställt från jultidningarna under eftermiddagen. Efter en stund kom vi fram till att vi skulle ses utanför kyrkan tjugo minuter innan dopet (tredje saken som ställde saker i lite annorlunda dager). Plötsligt borde vi lämna hemmet kvart i ett istället för ett.

"HitlerMamman" dök upp och började skrika ordrar åt höger och vänster (tur att min granne hörs ibland hon med så att jag inte behöver skämmas ;) ). Glömde ju att de där öronen låg undanstoppade någon annanstans, utom hörhåll.

"SmartoMamman" kom fram istället.

-Hallå alla robotar, ställ upp på led.
-Order bekräftad. Robot till er tjänst. Vilket är vårt uppdrag?
-Robot1, vagga minibotten (den första roboten var inte helt samarbetsvillig dock, hon ville hellre vara bara hon). Robot2 sätt en gryta vatten på spisen och häll upp köttfärsåsen i en annan gryta. Robot3, 4 och 5 leta reda på allt guld under klippblocken därborta (pekar in i vardagsrummet) och samla ihop alla utspillda juveler därinne (pekar in i barnens rum).
-Ja.

Se där, funka kanon. Vi satt vid matbordet fem över tolv.

Jag slängde all skit i hon och diskade fort som f-n medan alla barn fick på sej finkläder och lillans hår fixades.

Med tio minuter till godo hade jag bara Godingen kvar att klä och mata. Matningen gick som vanligt på fem minuter.

Klädde av och klädde om och Lillen sket (det hade jag faktiskt räknat med). Av med blöjan, upp med rumpan, torka och så satte bevattningssystemet full sprätt (fjärde saken som motarbetade Mamman idag).

Mamman skickade ut de andra fem i förväg med skötväska, present, sopor och bilnycklar. Mamman viftade som en skållad iller och fick ner bebisen och sej själv i torra kläder.

Fem över ett lyckades vi lämna gården, så vi var inte helt fel ute om vi gått efter vår ursprungliga tidsplan.

Inga kommentarer: