torsdag 17 december 2009

Galet, upp och ner, hit och dit

Ibland går det vilt till minsann. Såpass mycket skumpande och hoppande i sängen så att benet lossnade blev det.

Ja, jisses vilken dag!

Strax före nio så kom Minibatman hit och Snotti började härja innan kusinen ens fått av sej ytterkläderna. Efter en vild frukost så förpassade sej fyra små troll ut i vardagsrummet för att vända upp och ner på det medan Mamman (moster Shannara) gick med en skrikig Goding på armen och röjde bordet.

Sen ringde ju K som jag tidigare skrivit.

Tillslut lyckades vi ta oss ut. Det tog BARA en timme att få ner fem träsktroll i kläder OCH ytterkläder (dessa djävulska overaller och andra vinterkläder, NU vill jag ha sommar). Jag höll på att få ett lättare psykbryt under tiden.

Tänk er själva fyra barn som står samlade i en ring runt Mamma moster Shannara där hon sitter på golvet och ammar en hungrig Goding. Alla fyra barn står och knuffas med varsitt par skor i händerna som med jämna mellanrum petas upp i Mammans ansikte eller ställs på Mammans huvud. Sen kastas massa vantar åt alla håll, tog ytterligare tio minuter att hitta alla vantar igen.

Nåväl, ut kom vi och jag ångrade mej genast. Satan vad kallt det var ute! Lekte och fotade en massa i 45 minuter, tog en snabb promenad till affären och sen hem för att göra godis.

Tre timmar godis, brottning, slagsmål, skratt, gråt, kladd, smakande, tv, kolainpackning, diskande, och mera smakande blev det.

När Mormoren åkt hem bröt helvetet loss på riktigt. Godingen skrek, Puddeludding skrek, Minibatman skrek, Snufflan skrek, Dödskallen kunde inget göra för han hade ont i armen efter att ha fått spruta idag, Snotti betedde sej som en duracellkanin på uppåttjack (det gjorde för resten de andra pojkarna med) och RQ spelade musik på maxvolym (som alltid).

Mamma moster Shannara fick ett stort psykbryt och morrade fram order om städning (mutade med godissmakprov av knäcken).

Efter en rörig kvällsmat då Syster1 kom från jobbet så blev det saga och natten för alla små barnen. Syster1 parkerade sej framför tv:n och Minibatman somnade ganska ok här ute i vardagsrummet.

Nu blir det även natten för Mamman!

1 kommentar:

Daniel sa...

ojojoj inte alltid så lätt att va mor säj!