lördag 3 oktober 2009

Operation vindsbestigning


Idag var dagen D, D som i Dags att ”stäDa” vinDen...


Redan klockan tio hade jag lyckats jaga med mej Puddeludding, Snotti, Snufflan och pappa2 upp på vinden, Godingen låg lugn i vagnen vid öppen lägenhetsdörr och snusade gott. RockingQueen och Dödskallen plockades upp av pappa1 igår kväll för att tillbringa helgen med honom hemma hos sina farföräldrar... Skickade med pengar och bad pappa1 att ta med dem till stora staden och hitta en täckjacka till Dödskallen idag, det är så skönt när man kan dela lite på det ansvaret med... I vanliga fall har jag haft svårt att dela med mej av allt som innebär att jag får hjälp tyvärr. Men jag håller på att lära mej...


Puddeludding krånglade upp låset till vinden och sen ställde vi upp oss i langningskedja. Jag skickade saker och gav order... Höger, vänster, lägenheten, garaget, källarförrådet och de andra fick dela upp allt i lämpliga högar. Naturligtvis en skräphög också... Hoppas i mitt stilla sinne att den ska bli störst!


Efter att ha hunnit bygga en smal väg längs ena kortsidan hördes ”jag-måste-ha-mat-nu-genast-akut-annars-svälter-jag-ihjäl-avgrundsvrålet” nere från lägenheten. Bara att med stora kliv kasta sej utför trapporna, slänga sej in i soffan och hiva fram bomberna. Samtidigt som jag satt där med fontäner som sprutade åt alla håll medan Godingen febrilt försökte svälja undan så gott han kunde (naturligtvis hade amningskupan på andra mjölkdunken åkt åt sidan så en blöt fläck stor som forna sovjetunionen bildades på tröjan) fortsatte jag ge order om vad som skulle åt vilket håll...


Det ena ledde till det andra. Kom på att vi hade drivor av urväxta kläder instoppade i garderober och påsar här och var i lägenheten, lika bra att sortera det så det kommer upp på vinden när man ändå rotar där. Och när man ändå flyttar saker ner till källarförrådet från vinden så är det lika bra att flytta ner allt i skåpen här inne som ska till källarförrådet med och för resten så finns det saker på balkongen som också ska ner dit. När man ändå är ute på balkongen är det lika bra att ta med en säck ut och fylla med de döda växter och trasiga krukor som befinner sej där ute.


När klockan så blivit 15,05 så hade fortfarande inte vinden blivit mer rensad, men vi hade i alla fall lyckats utfodra barnen och oss själva, sorterat kläder och städat balkongen i isande kallt regn!


Ganska exakt två timmar senare ringde åter Godingens mat- och sovklocka, matdags igen efter en lång tupplur och nerifrån lägenheten steg ett skarpt, uppfordrande läte. Nåja, samtidigt som liten sov så spelade småkillarna dator, lillan ”lagade” mat högljutt i gången (med en kattbur som gryta och en galge som slev) till mammans hemska huvudvärks förtret och pappa2 fick likt en slav springa upp och ner i trapporna med saker i båda riktningar (så nu slipper han i alla fall besöka gymmet den här helgen).


Ska bli intressant att se vad klockan hinner bli innan vinden är färdig, för färdigt SKA det bli innan spöktimmen. Nu puppar jag bebis, barnen har bytt ut godiset mot en varsin baguette och pappa2 försöker utröna var mitt kök tagit vägen? Nackdelen med projekt likt detta är att resten av hemmet hamnar i skymundan en dag... Resultatet blir en enda röra bestående av leksaker, kojor byggda av mina sängkläder (som numera är väldigt kladdiga av diverse klubbor och annan söt röra) och drivor av kattsand och katthår i varje hörn.


Men jag vet att när jag frasar ner mellan rena lakan, nyduschad och sliten i min kropp sent ikväll så kommer jag känna mej helt tillfreds med livet och känna mej nöjd över dagens bedrift.


”Det spelar ingen roll att du är på rätt spår. Sitter du bara där på rälsen blir du till slut överkörd.”

1 kommentar:

Camilla sa...

haha rolig blogg hnger med ett tag till.
kram millis är jag // camilla