söndag 1 augusti 2010

Vi har gjort som man ska

Idag har vi helgat vilodagen.

Kuddmys på golvet, film på datorn. Lugna ungar... Kan inte bli bättre! =) Värre än så var inte förmiddagen...

Efter en lunch bestående av mumsigt, frasiga våfflor (gjorda från scratch, inget fusk här...) bestämde sej barnen för att se om byggnadsingenjör vore ett yrke att satsa på inför framtiden.




Efter att storebrorsorna och kusinen byggt och byggt och byggt, om och om igen så kunde alla konstatera att lillebror bör ta anställning hos en rivningsfirma!

Sen så har vi ju Café World som blivit hela familjens stora projekt. Jag förstår inte hur det gick till...

En dag bestämde jag mej för att kolla in vad detta var, ett spel på Facebook. Jag tänkte att det skadar ju inte att ha något att pilla med om man skulle få lite tid att slå ihjäl (haha, som om det händer?).

I vilket fall som helst så kan man spela när man känner för det, det är inte som en sådan där tamagotchi som "dör" då man glömmer bort den i ett par dagar. Det hela verkade så enkelt... Laga lite mat, tjäna pengar och bygg ut caféet.

Det visade sej dock vara så mycket mer.

Maten tar olika lång tid att laga och om man inte serverar den i tid så blir den dålig. Varje maträtt (det blir fler och fler ju högre upp i level man kommer) kostar olika mycket, blir olika antal portioner, kostar olika och ger olika mycket cafépoints (dessa behöver man för att gå upp i level). Dessutom så har varje maträtt tre olika nivåer, ju mer man lagar desto mer blir den värd och ju fler portioner blir det, dessutom serveras den på olika tallrikar ju högre upp man når, den finaste är en guldtallrik.

Utöver det så finns det en kaffeautomat som man använder energi till för att brygga kaffet, även det har tre olika nivåer på varje sort. Dessutom har det tillkommit en cateringbil. För att få börja använda den så behöver man rekommendationer från andra vänner som spelar.

Man ska även samla delar till en kryddhylla som man ska fylla med kryddor. Vill man inte köpa kryddor (man kan även betala in riktiga pengar för att få café cash som man kan köpa en massa saker till caféet för) så kan man hitta det då man springer runt hos sina grannar och kryddar deras mat, provsmakar dagens rätt och vattnar deras sallad.

Sen ska man samla delar för att bygga en häftigare spis som lagar maten snabbare genom att få gåvor från de andra deltagarna som spelar bland sina vänner.

Inte nog med detta, det gäller att springa runt på de andras facebook-sidor för att se om de "levlar" upp för då kan man få gratis mat till sitt café, coins och lotter att skrapa för att vinna saker till caféet.


Som ni ser, det är en hel vetenskap. En vetenskap som numera fängslar hela familjen. Alla springer runt och lagar mat, tvättar spisar och serverar kaffe. Månne jag har ett par framtida Jamie Olivers i barnaskaran. Det vore ju inga fel, han är favoritkocken bland kockar... Eller kanske ligger deras framtida karriär på "donken"? Ehrm... Hoppas inte. =)


Inga kommentarer: