söndag 22 augusti 2010

Modeller för en dag

Hemkommen efter dagens prövningar och med halva barnaskaran på karateträning så upptäckte Mamman att internet fortfarande ligger nere. Bloggkåt som hon är så skriver hon i alla fall (i ett nytt OpenOffice-dokument).

Dagen började, som sej bör, tidigt då vi 10,30 skulle befinna oss i Stora staden för modellfotografering. Mamman behövde inte ens ställa klockan eftersom Lillen passade på att dunka huvudet i sänggaveln prick klockan sex. Visst är det praktiskt med barn?

Strax därefter lyckades han halka på en matta och slå i bakhuvudet. För att alla småbarn skulle matcha varandra vid fotograferingen så knäckte Snotti sina kokta ägg mot pannan om och om igen, Puddeludding fick (på något underligt vis) en reva på pannan och Snufflan vaknade med ett stort myggbett på kinden. Perfekt, då behövde ingen känna sej utanför! ;)

En timme innan fotograferingen parkerade Mamman bilen på promenadavstånd från stadshotellet där Model Lab hade satt upp en tillfällig studio över helgen. Innan vi vandrade bortåt så stannade vi i parken som finns mellan Värmlands museum och biblioteket så att ungarna fick rusa av sej lite. Det visade sej vara ett fruktansvärt smart drag av Mamman för sen drog det ut på tiden mellan sminkning och fotografering.


Till att börja med satt alla barnen snällt vid ett bord. De satt lika snällt medan storasyster sminkades, men sen började ”Jag är huuuungrig”- gnället höras från tre håll samtidigt. Mamman lyckades ragga upp lite frukt och skakade ihop en vällingflaska till Lillen. Lugnet lägrade sej och Mamman hamnade i sminket, vilket inte var helt populärt i Lillemans ögon. Han klättrade hela tiden upp på det lilla sminkpodiet de byggt upp och klagade högljutt varje gång storebror lyfte bort honom. När Mamman var klar kom stora dottern förbi, stannade upp och sa: ”Vem är du och vad har du gjort med min mamma?”


Dottern sminkas

Stora grabben fixar frillen

Vänta, vänta, vänta...

Nysminkad skönhet!

Äpple smakar mums...

När vi äntligen hamnade framför kameran så satte alla lydigt upp sej så som fotografen sa... Då berättade hon att de var otroligt duktiga och att flera två- och trebarnsfamiljer varit där och skapat totalt kaos med gråt och skrik. Mamman växte så klart en halv meter! =) Tyvärr var inte alla barn på humör för fotografering, eller om jag uttrycker det så här... Ett barn av sex var på rätt humör... Ehrm...

Någon enstaka bild på alla sex ungar lyckades fotografen få till i alla fall, tror inte att hon var helt van vid att fotografera småttingar. =) Sen blev det ett par bilder på flickorna där Snufflan hela tiden såg ut som hon svalt en citron och därefter togs en serie bilder på stora dottern, de blev naturligtvis perfekta allihop! Medan hon sen bytte om så gjorde Mamman det stora misstaget att ställa sej framför kameran, det gör hon ALDRIG om!


Goaste trollungarna på jorden!

Världens absolut vackraste tonåring, ever!!!


Titta noga, för något sådant här kommer jag ALDRIG mer visa upp, EVER!!! ;)

När Mamman satt där och poserade passade den stora grabben och Snotti på att använda golvet till brottningsmatta. Sånär som på det utfallet skötte sej ungarna bra och belöningen blev mat på max!



4 kommentarer:

eileeninmd sa...

Wonderful photos of the children, are they all yours?

Shannara sa...

Yes they are... Six gorgeous trolls. ;)

BP sa...

Alltså nu hänger jag fortfarande inte riktigt med: Ni blev plåtade till vaddå? Bilderna är helt fantastiska och tonåringen blir inte bara sångerska utan har definitivt talang till att bli fotomodell - å att betala din pension sedan;-) Å du då: förväxlande likt tonåringen måste jag säga - minus några få kilon kanske...
Du är cool du!!!

Pillargontanten sa...

HerreGud, vilka fina bilder!
Och du va lik dig hon är, ni är ju underbara!