tisdag 3 augusti 2010

Mamman ligger i hårdträning

Nu har barnen upptäckt att nedräkningen för skolstart har inletts på allvar och för att inte chocka sin mamma alltför mycket på dagen S (som i skolstart) så har de mjukstartat det sedvanliga skolkaoset redan nu.

Katterna gör sin beskärda del de med genom att kissa på hallmattorna då ingen går upp mitt i natten för att ta bort skiten ur lådan. Mamman är vedervärdigt trött på detta så hon förklarade för de stora barnen att antingen tvättar de eller så flyttar katterna! Snabbt som ett par oljade blixtar sprang de hals över huvud ner i tvättstugan och lyckades boka den redan under eftermiddagen. (Sen tvättade, centrifugerade och torkade de mattorna utan att jag lyfte ett finger!!!)

Tack och lov så började inte den riktigt stora prövningen förrän Mamman skulle laga lunch.

Mamman deklarerade att det idag skulle serveras fiskbullar och mos varpå den stora dottern fick ett smärre sammanbrott eftersom den maten uppenbarligen inte går att äta längre. (Konstigt att den var ätbar för ett par veckor sen?)

Eftersom Mamman tycker att en trettonåring ska bete sej äldre än en tvååring så fick Mamman ett utbrott av det mer sammanbitna slaget och förklarade lugnt att "där är köket, där är frysen, där är kylen, där är skafferiet, laga mat"!

Och mat fick vi!!! Bacon, korvbullar, vita bönor i tomatsås och mos stod på bordet efter lite mindre än en timme även om dottern skällde efter stekpannan och sen skällde på sin äldsta broder att han skulle steka, vilket ledde till att han skrek istället. Hönsgård i Mammans kök!

Nästa totala psykbryt i barnaskaran inföll efter maten då Mamman förklarade att vi tillsammans skulle röja undan i lägenheten och sen storhandla. Uppdelningen var att Mamman fixade köket och vardagsrummet medan de andra tog hallen och småbarnens rum (som knappt var stökigt). Den här gången var det den stora grabben som flippade big time då Mamman bad honom pausa (märk väl, PAUSA, inte stänga av) tv-spelet och sätta fart.

Efter en kakofoni av skrik, blöjbyten, hämndaktioner och en badad telefon samt disklödder i halva lägenheten så kom alla ut och iväg till affären.


På våran butik i hålan så kan man byta busiga barn mot matvaror... ;)

Efter att shoppingen var avklarad, matvarorna hemsläpade (skrinda och barnvagn är kanon) och uppackade och belöningen för gott uppförande (till slut) var utdelade (tuggummi och juice) smet de två stora iväg på sina cyklar ner till älven och badade (eftersom hela sommarlovet skulle vara förstört om inte RQ fick bada just idag för tänk om det var den sista varma dagen för i år?).

Mamman och de fyra små busungarna spenderade hela eftermiddagen i lekparken. Det gungades, bakades sandglassar och jagades insekter... Ja, ungarna verkar ha utvecklat en stor passion för att leta insekter och när de finner en så ropar de "Mamma, mamma kom och ta kort mamma. Kom då, skynda dej, fort fort fort!" och tror att mamma valross ska kunna flyga som en nätt liten älva över halva bygden.

Idag lyckades vi komma riktigt nära fjärilarna på den mystiska växten.


Mitt i allt det grå på parkeringen satt den här lille gynnaren. Mamman har konstaterat att barnen inte behöver glasögon i alla fall!

När klockan slagit tio hade äntligen de fyra små hittat sina sängar efter två totalt urflippade timmar. Här gråts inte över spilld mjölk, men däremot om Mamman glömmer att lilltjejen ska starta micron med vällingen själv. Om Mamman sen dessutom råkar hämta nattrosor och hjälper till med pyjamasen så är måttet rågat tio gånger om och "nästantreåringen" ligger som en säck på golvet och skriker i trettio minuter!

När de två minsta somnat så började de två mellanstora ungarna att hitta på tusen orsaker till att vara uppe, man kan då inte klaga på deras uppfinningsrikedom i alla fall!!!

Nu har Mamman precis avslutat ett experiment. Hon har sprungit runt och sprejat mattorna med kattmynta... Undrar om det hjälper mot urinerande kattkräk? De blev i alla fall totalt knasiga av det! =)




2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Låter som en helt vanlig dag i en stor barnfamilj :O)

BP sa...

Herregud, vilken dag... Hur orkar du? Nej det har jag ju frågat förr;-)
Det enda jag har förståelse för är ogillandet av köttbullar. Yuck! Men duktigt gjort att hon fixade en lyxmåltid till er alla. Bra uppfostran där Shannara.
Åch den där grå saken på parkeringsplatsen är suverät fotad. Grattis till den bilden:-)