måndag 30 augusti 2010

Mamman, en massmördare

Mamman vaknade med buller och brak av att tre barn bråkade i hennes säng samtidigt som stora dotterns telefon började sjunga. Mamman kämpade först med att få upp ögonen, kisade ut genom fönstret och upptäckte att solen sken!!! Efter att kroppen liksom en seg råtta lyckats förflytta sej ur sängen, hjärnan rann ur örat och stannade på kudden, och in på toaletten så kikade hon med stor förhoppning på termometern, som tyvärr visade åtta grader!

ÅTTA grader och det är inte september än! Mamman skakar på huvudet och inser att hon nyss satt och väntade på sommaren... Var blev den av?

Efter en relativt lugn barndumpning på diverse olika ställen och en lugn förmiddag med promenad i solen för Mamman och Lillen (var blev måndagsmutationerna av?) så började Mamman vandra fram och tillbaka mellan fönstren medan ögonen vandrade mellan klockan och utsikten. Anledningen? Mammans lilla, stora sexåring skulle gå hem från skolan själv.

Naturligtvis så klarade han det utomordentligt bra, precis som Mamman visste. =)

Precis när han kom hem så verkade Mammans hjärna ha förirrat sej upp från kudden och in på rätt plats igen, med en rejäl smäll eftersom Mamman fick skallebank utan dess like.

Sexåringen visste på råd och öppnade balkongdörren lite på glänt så att det skulle bli lite friskare och svalare luft i vardagsrummet. En halvtimme senare kunde Mamman titulera sej massmördare!


På 30 minuter hann det komma in 27 getingar och terrorisera oss!!! Då stängde vi balkongdörren och hämtade hem Snotti och Snufflan istället.

Efter en härlig eftermiddag med våfflor och massor av prat (gissa om min tonåring har mycket att berätta om sin nyfunna värld och gissa om Mamman är lycklig över att hon vill dela den med henne?), hjälpsamma barn (som både handlade och städade undan utan minsta knorr!) och en relativt smärtfri nattning av de fyra små ska Mamman nu ta en tidig kväll med te och macka framför tv:n!

1 kommentar:

BP sa...

Grattis till solen, sorry för getinginvasionen (hatar getingar), men bilden var kanooon.

Jag fryser också å då är det fortfarande runt 10 grader här i 08 på morgonen. Inga sommarkläder här längre kan jag ju säga.