måndag 23 augusti 2010

Visst är livet underbart!!! =)

Mammans Muterade Måndagar slog ner som en bomb denna första vardagsmåndag efter ett långt lov...

Det började med att barnen, likt väckarklockor, förde ett hiskeligt oväsen klockan sex. Mamman lade kudden över huvudet och ville inte alls vakna. Det funkade skitbra, i fem minuter! Sen lyfte solstråle nummer ett på kudden och gav Mamman värsta blöta pussen och tätt därefter kom tre troll till och trängde sej ner i sängen med ett skvillrande "god morgon mamma" på läpparna.

Mamman blev på gott humör och klev upp för att fixa frukost åt barnen som genast parkerade sej i köket.

Där gjorde Mamman det digra misstaget att öppna micron för att stoppa in vällingflaskorna. Lillan bröt ihop totalt trots att hon fick både stänga den OCH trycka igång den. Treåring i sitt esse "JAG KAN SJÄLV, JAG KAN ALLT, JAG ÄR BÄST".

Frukosten i övrigt bjöd bara på en halv burk sylt på bordet, ett glas mjölk på golvet och flingor över högt och lågt... (Attans att denna mutantexperimenterande varelsen kom ihåg var vi finns.) En lugn start på Mammans dag! ;)

Gissa hur mycket som kan hända på en halvtimme mellan frukost och avfärd mot skolorna då man har sex underbara ungar? ;)

Barnen kan bland annat utnyttja tiden till att:

1. Sätta sej på sin storebror, om man är sex år, så att han blir galen och sedan blir man nedtryckt och fasthållen i sängen av den galna storebrorsan så att man känner sej kränkt och gömmer sej i sin egen säng under ett täcke och glömmer att tänder ska borstas och kroppen få kläder.

2. Om man är blott ett år gammal så kan man flytta runt alla skor och tugga på foppatofflorna så att de är lagom blöta tills att de äldre barnen ska sätta dem på fötterna. Det är så populärt... Hehe...

3. Prova tjugo ombyten med kläder och sedan lämna dem som ett spår genom hela lägenheten, därefter kan en söt liten prinsessa skrika som besatt för att inte tigern OCH gummistövlarna får plats i väskan. När man sen tror att det inte går att skrika högre så kan man fråga om hon behöver hjälp... Då får man veta att det visst gick att bli mer högljudd!

4. Sätta igång datorn och tro att man får spela. När man inte får det så utnyttjar man fem minuter till att stampa i golvet och skrika sej hes, i alla fall om man är fem år (snart).

5. Ödsla massor av energi till att vara arg och tjurig över att storasyster (som för övrigt ska städa och inte fick sova länge) har hemstudiedagar. Det är ju otroligt fuskigt! Sen kan man skrika lite extra för att Mamman inte hunnit plasta in böckerna över helgen och hävda att man minsann inte får ta hem dem igen (skulle så vara fallet så får skolan skylla sej själv om böckerna förstörs, för resten så ska väl inte skolgången kosta några pengar om man ska hårddra det vilket bokplast faktiskt gör ;) ) så att Mamman kan få plasta in dem då hon har tid över.

Nåväl, en kvart för sent hade alla lyckats få kläder på kroppen, borstade tänder och ryggsäckar på ryggen. Puddeludding klev upp på skolgården lagom till att klockan ringde in, Snufflan kom prick i rätt tid och var överlycklig över att vara tillbaka på skolan. Snotti skulle visst inte vara på skolan innan tio, upptäckte jag när vi väl var på plats tio över nio. Tack och lov fick han stanna i alla fall! (Han hade blivit totalt knäckt annars, som han längtat.)

Nu sitter Mamman här med ett nästan sovande barn på armen och hoppas på att tillslut ta sej genom hygienspridaren och hinna hitta köket igen innan hämtningståget börjar...

11,30 ska Snotti hämtas (inte helt populärt, han ville ju gå heldag). Sen ska det lunch i magen på hemmavarande barn innan 13,10 då det är dags att plocka upp Puddeludding och 14,00 Snufflan. Sen ska maten stå på bordet 15,00 då den stora grabben kommer hem.

Visst är livet underbart!!! =) (Vad ska jag laga för maträtter idag?)

Inga kommentarer: