lördag 7 augusti 2010

Parallellt universum

När Mamman inte blir väckt före sju på morgonen så innebär det att hon fått sovmorgon. När sen frukosten förlöper lugnt, utan mjölkspill, trasigt porslin eller ens skrik runt bordet så börjar Mamman fundera på om hon vaknat upp i ett parallellt universum.

När dessutom alla barn håller sams hela förmiddagen så börjar Mamman fundera på om hon ens vaknat än och nyper sej i armen.

En underligt lugn start på en trevlig dag!

Mitt i lunchen kom småbarnens farmor och då maten var avklarad stod inhandling av diverse matvaror och utevistelse på schemat.

Lagom till att vi skulle gå ut kom de stora barnens pappa och hämtade upp dem.

Ute på gården var det som vanligt fullt av insekter och precis som vanligt så är de väldigt intressanta för både stora och små!


När Mamman haft en så lugn förmiddag så behöver hon kämpa lite för att återställa kaos så att hon känner sej på hemmaplan. Således plockades tio liter hallon och röda vinbär i lillskogen, tio steg härifrån. Nog skulle det väl skapa kaos då allt sedan skulle rensas och kokas saft av?


En och annan liten skogsvarelse plockades ur bären, Mamman var nämligen inte särskilt sugen på kokta sniglar i hallonsås.

Lillprins Bus njöt av utevistelsen och "raggarsov" sej lugnt genom allt lekande och plockande.

Bären rensades och kokades. Äppelpajen som lagats tidigare under dagen intogs tillsammans med vaniljvisp. Det nya spelet till Wii testades. Och Mammans dag fortsatte att vara lugn... Konstigt!

Ända fram tills det var dags för badet vill säga! Av någon konstig anledning hamnade en påse badsalt i karet och vattnet rann över kanten... Hmm... Mamman? Jo, hon försökte mata Lillen i köket och hade stängt av vattnet och gett de andra tre leksakerna innan. Dessutom höll hon hela tiden "fladdermuskontakt" med kidsen i karet.

Uppenbarligen räknade barnen ut att Mamman inte hörde då de fyllde på vattnet om de använde duschen och höll den under vattenytan. Tur att de är smarta i alla fall... ;)

Uppenbarligen kan de helt uppenbart även hjälpas åt OCH hålla mun då de hittar på saker tillsammans, som att tömma en påse badsalt. Tur att de kan samarbeta OCH vara tysta då det behövs... ;)

Efter att alla ungar kommit i säng skulle saften fyllas upp i flaskor. MEN vad hände med flaskan? Saften fick fyllas upp i burkar istället!

En härligt, lugn dag som avslutades med en färgsprakande himmel. Nu är Mammans förhoppningar stora om en lika härligt, lugn natt! =)


Inga kommentarer: