tisdag 17 augusti 2010

Klippt för glömska Mamman bland bläckfiskarmar

Morgonen startade så lugnt och skönt, visserligen började ungarna härja runt redan vid sex, men vad gör väl det när man kan njuta av att inte ha något inplanerat på schemat före fyra?

Redan vid nio somnade Godingen om och jag satte mej tillrätta framför min dator och såg fram mot en timmes slösurfande innan jag hoppade i duschen. Tjugo minuter senare ringde telefonen...

"Ja, hej det är Shannara"
"Hej, det är B nere på BVC. Jag ville bara höra hur det är med er?" Hmmm... Hur det är med oss? Varför ringer hon och frågar det? Har hon hört om Snottis vurpa eller vad är det frågan om? Tänkte Mamman och svarade:
"Jo tack, det är bra. Fullt ös som alltid!"
"Vad bra, ingen som är sjuk?"
"Eh, näää..." Något började gnaga i Mammans bakhuvud... "Vad har jag glömt nu?"
"Jo, Lillen skulle vaccineras klockan nio idag"
"Attans, jag trodde det var nästa vecka..."

Som tur var fanns det en tid ledig senare på förmiddagen så att Godingen fick bli stucken, vägd och mätt. Han växer som ogräs trots sitt minimala intag av mat och är nu hela 83 cm över havet! =) Inte ett ljud sa han då han fick sprutan i vänster lår, men då det matchande sticket togs i höger lår så skrek han surt i en minut...

Efter att ha tryckt i oss de godaste korvarna Mamman någonsin smakat (innehållande mozarella) med diverse tillbehör så började kidsen att träna sina bläckfiskearmar inför skolstarten och i en gemensam, perfekt synkad rörelse så lyckades Puddeludding tappa en tallrik i golvet och Godingen kasta microlocket samma väg.

Så vid fyra kom dagens stora höjdpunkt... Mamman skulle besöka frissan (för andra gången på 14 år!) utan barn. =)

I lägenheten under vår finns frisörsalongen "Din Salong" som drivs av världens gulligaste tjugoåring.

Det blev en trevlig pratstund och slingor samt klippning för Mamman innan hon skulle återvända hem till sitt älskade kaos igen.


Efter kvällsmat och läggning av tre små busar tog Mamman en tur ner på parkeringen för att smörja Minibatmans ben innan han och Syster for långt ut i skogen till våra föräldrar. När Mamman stod där nere så kom det en sådan där otäck, randig sak med tagg på och surrade runt hennes huvud så hon började krumbukta sej i konstiga rörelser. Minibatman frågade "Vad gör du moster?" samtidigt som Mamman gjorde en piruett och virvlade iväg åt än den ena och än den andra sidan... "Getingdansen!" ropade Mamman tillbaka och smet in i gången.


Lyckan över att ha undkommit blev kort då den usla tingesten stack Mamman precis då hon pustade faran över. =(

Nu sover Lillen gott och de stora är på väg i säng. Mamman ska knyta sej tidigt hon med eftersom hon har en känsla av att något underligt är i görningen inför morgondagen. ;)

P.s. Kaktusstumparna ligger fortfarande ute på balkongen och där lär de säkert förbli. D.s.

1 kommentar:

BP sa...

Vad fint du blev i håret... underar bara varför du inte passade å att klippa håret också;-)

PS. Skit med getingsticket, Himla otur där. DS