lördag 28 augusti 2010

Snorkel och simfötter på...

Fem barn trampar runt i hallen, det gnisslar från stövlar och regnkläder, ett paraply fladdrar till framför ögonen på Mamman som svettig försöker sätta på Lillen mössan och stövlarna för femte gången samtidigt som Lillan står bredvid och skriker om sin dragkedja.

Om och om igen försöker Mamman stänga dragkedjan som vilt vägrar. Efter en mer noggrann koll skickas stora grabben efter verktygslådan. Med en skruvmejsel och en alldeles för stor tång opererar sen Mamman dragkedjans "uppdragningsanordning" som tryckts ihop av att någon förmodligen trampat på jackan då den legat på golvet.

Mamman beslutade sej, efter allt tjat, för att gå ner till marknaden i hällregnet med ungarna och efter en mindre batalj i hallen befann sej alla utanför dörren och Mamman hann precis knäppa ett foto innan de stora hade försvunnit utom synhåll för att träffa sina kompisar.



Mamman och småttingarna kom dit precis lagom till invigningen, som inte en enda själ satt och tittade på. Mamman tyckte synd om den stackaren som stod där och höll tal!

Inte nog med att de gamla marknadsbodarna slår upp portarna under marknaden, inte nog med att ett enormt område fyllts med marknadsstånd efter marknadsstånd, nej, det finns fortfarande djur på marknaden med. Det blir visserligen färre och färre för varje år och i år var det bara ett gäng fjäderfän som fascinerade barnen enormt mycket trots regnet som hela tiden forsade ner över våra huvuden...



När man är på mârten måste man såklart ha riktigt marknadsgodis!


Hade man riktigt mycket tur så lyckades man kryssa sej fram bland alla paraplyer och köpa något med...

Somliga anser att regnkläder är för småbarn!

På väg hem regnade det fortfarande för fullt!

När vi kom till tivoliområdet så var Mamman förberedd på att få stå i blötan och glatt vinka till små blöta barn som for runt, runt, runt i någon karusell.

Trots att Mamman redan lovat barnen att åka och var beredd att stå sitt kast i blötan och frysa rumpan av sej så chansade hon och sa:

"Ska ni verkligen åka karusell i blötan? Det är kallt och karusellerna blir halkiga av blötan..."
"Nej, det behöver vi inte... Vi går hem istället!"

Ehhh... Mammans haka åkte med ett plask i backen och drunkningsrisk förelåg, stirrade på sina barn med oförmåga att tala...

Efter att ha baxat in alla blöta barn var det dags att njuta av det som var den största anledningen till att ungarna prompt skulle ut i spöregnet...

GODIS!

Inga kommentarer: