måndag 16 augusti 2010

Blott EN sak på schemat

När Mamman klev upp i morse så hade hon endast EN sak på sin att-göra-lista. EN ynka sak, som tog hela dagen i anspråk och ändå INTE blev klar... Hur kan det vara så svårt att plantera lite blommor???

Uppenbarligen fruktansvärt svårt om man har sex barn och två galna katter. Inte nog med att ungarna behöver mat, nya blöjor och skjuts till kompisar, nej då, små barn tycker om gegga också. Jord på balkongen då det regnar är himmelriket för små barnahänder. Jord på balkongen ser uppenbarligen ut som en kattoalett. Jord på balkongen har en viss tendens att följa med små barnfötter in i hela huset.

Mamman har slitit sitt hår halva dagen (hon glömde till och med bort att fota de leriga ungarna och alla små fotspår de lämnade efter sej)... Fast det kanske i och för sej är bra? Då slipper hon gå till frissan i morgon och sparar en hel massa pengar! ;)

Palmerna (som stått i samma krukor i TIO år) hamnade i alla fall i rätt kruka efter diverse jordkrig och hot om kattstympning. De stackars kaktusarna får vänta på morgondagen!

Under förmiddagen plingade det dessutom till i Mammans mailbox och hon meddelades om att Lillen var en av vinnarna i Sempers matfototävling, som gick av stapeln för en halv evighet sen, och att det fanns ett paket att hämta inne i lilla staden. Tänk vilken tur att det var just idag som stora dottern var hos en kompis där och skulle hämtas i kvällningen så att den nyfikna Mamman inte behövde vänta i flera dagar på att hämta ut vinsten.

När Mamman kom hem med lådan samlades en hoper nyfikna huliganer runt bordet och drog i lådan åt alla håll och kanter. Den skakades och tappades, vägdes och blev ett objekt för den ena fantasin vildare än den andra...

Mamman skar upp tejpen, spänningen var oooooliiidlig och barnen höll på att hoppa ur byxorna då Mamman sakta började öppna locket på lådan... Vad kunde det vara?

Döm om förvåningen då vi kikade ner i lådan. Förvåning och en massa besvikna miner...

Yeay...

I lådan låg ett paket GRÖT, utan smak från åtta månaders ålder... Lilleman gillar inte gröt, milt sagt, han slår bort skeden så fort den närmar sej svängradie och gröten hamnar överallt utom i hans närhet.

Nåväl, han var i alla fall framröstad till en av vinnarna! Det är inte illa pinkat! ;)

2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Åh, herre gud, vilken tråkig vinst!
Tur inte det var mormor, eller nån som skickat in bilden :O) Men babygröt kanske går bra till gamla också, och smaksinnet kan ju förändras när man blir gammal....
Planteringen blev väl bra i alla fall :O)

BP sa...

Ja det var väl tanken som räknades... Men vilken antiklimax. Urdåligt av företaget faktiskt.