fredag 6 augusti 2010

Fredagskul - Kloka uttalanden, eller inte?

Ibland kan man undra vad det är för fel på Mamman som halvett på natten sitter inne på dass och läser (utan att skita) i "Dassboken". Hon skrattar högt, biter sej i tungan för att inte väcka ungarna och läser en sida till... Visst är det tur att hon inte är som hon ska?

Hittade flera sidor med kloka uttalanden eller inte...

"Även om vi är olika har Gud aldrig tillåtit denna aktivitet. Hans strängaste straff ska drabba dem som överträder förbudet." Julius Cassianus, om sex, ca år 200 e Kr. (Visserligen kan jag inte påstå att det är smärtfritt att föda barn och det är ett jäkla jobb att uppfostra dem, men straff... Nah... Fast heter man Cass i anus kanske man hade en annorlunda aktivitet i tanken?)

"Eftersom möss aldrig får hål i tänderna, hjälper det emellertid att äta två möss i månaden." Romaren Plinius, om tandvård, ca 50 e Kr. (Funkar det med geleråttor?)

"Man stammar när tungan är för torr. Behandlingen består i att dricka ett glas vin om dagen." Francis Bacon, ca 1600. (ska man vara glad eller inte över att man inte stammar undrar jag...)

"Radion har ingen framtid." Lord Kelvin, skotsk fysiker, president för Royal Society, 1897.

"Jag tror att det kommer finnas en världsmarknad för ungefär fem datorer." Thomas Watson, IBM, 1943. (Upphöjt i vad?)

"Datorer kommer i framtiden troligtvis inte väga mer än 1,5 ton." Popular Mechanics, 1949.

"Det finns ingen anledning till att folk skulle vilja ha en dator i hemmet." Ken Olson, Digital Equipment Corp 1977. (Nej, ingen alls...)

"640 kB borde vara tillräckligt för vem som helst." Bill Gates, Microsoft, 1981.

"Fåglarna dyker ner till botten av sjöar eller andra vattenområden. På våren kommer de upp, redo att flyga omkring hela sommaren." Carl von Linné

Och sist, men inte minst, två uttalanden som faktiskt ÄR kloka!

"Hur lång tid en minut är beror helt och hållet på vilken sida om toalettdörren man befinner sej." The Lutheran Journal

"Det tar en mamma tjugo år att göra en man av sin son, och en annan kvinna tjugo minuter för att göra honom till ett fån." Helen Rowland

Ha en underbar fredag och en störtskön helg!

Inga kommentarer: