måndag 9 augusti 2010

Wohoo, solen tittade fram

Efter en dag med idelt regnande så bestämde sej solen för att titta fram då klockan närmade sej fem och vid ett sådant tillf'älle så är det bara att släppa allt man har för händer, skära melon och bege sej ut för lite fruktfika, "streetart" och snickrande!

Sommaren går mot sitt slut, det blir mörkare tidigare och tidigare och de senaste veckorna har regnet hållit oss i ett järngrepp (känns det som) så det är bäst att mjölka ur så mycket av solen som möjligt! =)


Efter att ha fyllt magen med vatten- och cantaloupemelon hittade burkarna med gatukritor fram.


Den här fina fågeln ritade Puddeludding till sin Mamma!

Det blev även lite snickrande i garaget och huset till "Gormittisarna" är snart färdigt!

Naturligtvis så stod även en fotorunda på gården på schemat för Mamman och Lillen som satt snällt i sin vagn, van vid Mammans konstiga idéer.

Vi hittade en liten, liten blomma som jag aldrig sett förr. Någon som vet vad det är?

Sen besökte vi "vår" stora solros och tittade om det fanns några roliga insekter att fota. Vi hittade den här efter lite tittande, den kamouflerade sej väl!

Därefter gick vi runt på gräsmattan för att fotografera vattendroppar. Snufflan tröttnade efter ett tag och gick ner till Pappan (som är kvar ett par dagar) och skvallrade...

"Pappa, pappa, pappa..."
"Ja"
"Mamma bara kryper runt i det blöta gräset."
"Va?"
"Mamma kryper i gräset och tar kort på vattendroppar, hon är knasig."
"Jaha, mamma tar kort på vattendroppar."
"Mmmm..."

Hittade ett spindelnät i gräset och hann att ta bra många kort innan jag fick till dessa två. Min kompaktkamera var inte helt samarbetsvillig! =(


3 kommentarer:

BP sa...

Kanoonbilder på spindelnätet. Kameran var visst samarbetsvillig:-))) Förresten sa du sol???? Vad heer hon sa du? Tre soldagar på tre veckor här också, å det var då inte idag. Men fortfarande runt 22 grader. Man tackr för det lilla om man säger så.

Malin - Mamma till Lily sa...

Vilka vackra bilder du tar. Vad har du för kamera? Använde du dig av mellanringar eller ett 50mm´s objektiv på närbilderna?

KRam

Vi2blir3.se - Malin sa...

Oj oj 6 barn det var inte dåligt, de bundrar jag hur du får ihop varddagen - jag som tycker de ska bli nog med en till att börja med! =)

Absolut tar jag gärna emot tips! Så kika gärna in igen =)