lördag 28 augusti 2010

Avskärmad från alla moderniteter

Ja, vad gör en mamma när vattentrycket närmar sej noll (fyller upp det sista vattnet i en kanna för att ha till kvällsvällingen såklart) och telefonen har fått en total knäpp (ingen kopplingston, men då någon ringer registreras numret av nummerpresentatören i telefonen... går dock fortfarande inte att svara då det ringer???)?

Eftersom det bestämde sej för att bli uppehåll, till och med en och annan solglimt och en temperatur som gick upp till modiga fjorton grader så tog Mamman med barnen tillbaka till tivolit så att de (ensamma på stället) hann att åka varsin svindyr åktur samt plocka en varsin ”vinst-varje-gång-påse” till deras stora lycka.


Mycket att se på...

Roligt...

...roligare...

...roligast!

Lite otäckt till att börja med...

...men sen blev det ROLIGT! Mera, mera hojtade damen!

Hur långt kan jag nå? En lila...

...en blå...

...en rosa (såklart)...

...och en i silver!

"Titta mamma, en TIIIGER!"

Senare på kvällen då de två små somnat och Mamman käkade kvällsfika med de andra så började det åter åska och strömmen försvann.

Vid det laget funderade Mamman på om världen var för eller emot henne? Inget vatten, ingen telefon och ingen ström... Tack och lov att det finns färdig välling på tetrapack och tack och lov för att Mamman alltid har ett par förpackningar hemma!

Vet ni vad som händer då man är utan både vatten OCH el, har sex barn och inget fönster på toaletten? Jo, alla blir kissnödiga och ingen vill kissa med dörren öppen för att få in ljus.

Mamman fick alltså rota igenom skåp och lådor efter en ficklampa, som naturligtvis hade slut på batteri (vad annars?) och därefter hitta batterier i ett annat skåp. Sen kom nästa problem... Hur spolar man utan vatten? En spolning går ju, men sen?

Eftersom Mamman har lösningar på allt så kom hon på att det faktiskt stod en stor kruka kvar på balkongen efter omplanteringarna och hon antog att den skulle var full med regnvatten. Spolat och klart! =)

Just nu sitter Mamman med sin batteridrivna dator och skriver samtidigt som hon ser det ena mörka molnområdet försvinna...


...och nästa komma häråt.


Precis när Mamman skulle stänga ner så kom strömmen tillbaka, men inget internet... Så inlägget kommer på plats när hon har kontakt med omvärlden igen... =)

1 kommentar:

BP sa...

Men hallå tjejen! Det viktigaste för dig måste väl vara att ha tillgång til i n t e r net. Resten är väl en baggis.

PS. Vi lägger alltid våra "flashlights" - just in case alltå - på ställen som vi aldrig hittar dom. Pluspoäng till dig här;-)
Fyfan vilket grymt skitväder ni har. Här var det härligt varmt och fint faktskt, men jag ska inte strö salt i dina öppna sår;-). DS