måndag 31 oktober 2011

Kan mammor trolla med knäna?

Efter historiens segaste morgon, ni vet när alla är i det där zoombieliknande stadiet då hjärnan runnit ut genom örat och stannat kvar på kudden när man kliver upp, så dök Stora Brorsans kompis upp på tröskeln och Mamman konstaterade att det nog var dags att försöka göra något konstruktivt innan dagen var slut. ;)

Så, Mamman hamnade i soffan med småbarnen framför "Lilla Sjöjungfrun"... Myspys för hela slanten. Tillslut fick dock Mamman abdikera från tronen av slapphet och försöka tvinga ner barnen i lite ytterkläder för att ta en promenad till affären och fylla på proviantförrådet innan hela den Shannarianska familjen riskerade att dö av svält.

Mat blev det, potatiskroketter och korv i olika smakutföranden. När alla var mätta och glada så blaskade Mamman undan i köket och sen tvingade hon ut alla barnen (inklusive Tonåringen, Stora Brorsan och hans kompis) i friska luften.

"Möört mamma! Ättenatt nuuuu!"

Man kan inte göra annat än att älska barnens fantasi. Idag har Mamman tagits med till Atlantis, där man åker vattenrutschkana för att ta sej genom slottet. =)


"Mamma, varför säger alltid du att man håller balansen med svansen? Jag har ju ingen svans, men jag kan balansera i alla fall... Så deså!"

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum!"

Mamman passade på att promenera runt med kameran i parken en stund medan barnen hade förflyttat sej från Atlantis till att bli draktämjare. =)

"Titta mamma... Är det en svamp?"

Nej, det var ju en fjäder!

Efter att Mamman och barnen kommit in och käkat lite kvällsfika satte vi oss i soffan och gosade igen, den här gången tände vi de fina glaslyktorna som Bröderna Bus tillverkat på Fredax för ett par veckor sedan.

Nu är det kvällen, de fyra små barnen sover sött, och Mamman funderar på hur hon ska få en omöjlig situation att bli möjlig under morgondagen. Månne hon får trolla med knäna?

Tonåringen ska skjutsas in till Lilla Staden (utan bil) lagom till 17,00 eftersom hon ska på Halloweenfest. Sen ska hon även fraktas hem igen runt midnatt (undrar om den goda fén kan trolla fram en pumpa till Mamman och sen vakta de övriga fem avkommorna?).

Mamman vill verkligen hitta en lösning, Mamman vill inte ha en besviken unge till här hemma under lovet... Det räcker med att Stora Brorsan varit tjurig hela helgen då planerna på en tur till pappa (för de två stora barnen) ändrades två dagar innan han skulle hämta dem eftersom han istället skulle fara till sin flickvän som bara var ledig den här helgen. Stora Brorsan var så besviken så att Mamman lät honom slippa undan städningen i fredags och istället lät honom sticka iväg och fiska med en kompis. Ibland får det liksom bara bli så! (Nu vill han inte fara till sin pappa något mer över huvud taget säger han, men det ändras säkert när lugnet lagt sej igen.)

3 kommentarer:

BP sa...

1. Lilleman M kommer bli en tvättäkta värmlänning, der hörs redan nu;-)
2. Bilderna, speciellt den med löven, är underbara.
3. Tycker fruktansvärt synd om J, å då spelar det liksom ingen roll att du fick låna hans bil å att han lagade mat. Så fruktansvärt dåligt.
4. Klart du kan trolla med knäna. Du känner väl till mitt motto: Allt ordnar sig - alltid!!!

4U2 sa...

För att inte säga för mkt då jag alltid tar barnens parti och ledsna barn gör ont i hjärtat så hoppas jag att BP:s nr 4 slår in!
(alltså: håller med BP i de övriga punkter med ... nr 3 ... ibland så, nej, jag säger inget)

NatureFootstep sa...

härlig dag. Hoppas set löste sig med skjutsandet. :)