fredag 7 oktober 2011

Skattjakt

Efter att Mamman tagit sej en lugn förmiddag med en ny bok så kom Bröderna Bus hem strax efter ett. Vi gick och hämtade de två små trollen och sen promenerade vi vidare till affären.

I vanlig ordning så tar barnen god tid på sej och Mamman låter dem göra det. Är det något som Mamman lärt sej genom alla de år hon varit mor så är det att det alltid är smidigast att låta saker ta tid och att planera så mycket man kan i förväg om man vill få tid över till annat! =)

Färden mot affären ägnades åt skattjakt...





Väl hemma efter matshopping så övade Lillen på sitt framtida yrke lite till innan vi gick in och fixade hemgjorda hamburgare och körde ett snabbt fredagsröj i lägenheten. Med gemensamma krafter tar det blott strax under två timmar att fixa undan middag, plocka undan, skaka mattor, dammsuga, torka golv och städa badrummet. Helt okej tycker Mamman... =)

När allt var klart så tillbringade vi över en timme på utsidan, i skymningen, och njöt av att det slutat blåsa och temperaturen var ganska behaglig för årstiden.

Nu pågår fredagsmyset för fullt runt Mamman, de två små sover dock... Eller sov kanske jag ska säga eftersom de båda skriker nu...

Hmmm... Nu är klockan halvtvå och Mamman har äntligen fått Lilleman att sova igen. Resten av huset är tyst och mörkt. Om fem timmar är det dags för Mamman att kliva upp och fixa matsäck till de stora ungarna som imorgon drar till Boda Borg med Tonår.

Sov Gott och ha nu en riktigt mysig helg med nära och kära!

1 kommentar:

BP sa...

Skattjakt i form av kastanjer (?!) är cool. Dom kan man ju leka med sedan, eller hur;-)
Två timmar för alla dessa göromål är helt ok. Du verkar t o m göra det ordentligt. Borde nog följa ditt exempel mera... tror jag;-)