måndag 24 oktober 2011

Utan stress och tjat

Måndag morgon, Mamman vaknar av att Tonåringen kvittrar hejdå och slår igen dörren när hon rusar till bussen. Sakta vaknar alla barnen till liv och det blir en lugn morgon. Utan stress och tjat så droppade grabbarna av en efter en runt halvnio.

Så vid nio drog karusellen igång...

Det började med ett telefonsamtal från barnskolan om att mitt ena lånebarn inte hade bra kläder med sej utan frös, hon hade bara ett par tights i kylan. Mamman fick således gräva fram ett par av sjuåringens fleecebyxor och knalla bort med till skolan.

Vilket var lättare sagt än gjort!

Mamman har nämligen plockat fram lite tjockare kläder till de två små barnen och Snufflan jublade och satte snabbt på sej de "nya" kläderna medan Godingen totalvägrade eftersom han minsann skulle ha de kläder han var van vid. Efter en svettig "brottningsmatch" på golvet med ett "ålbarn" så hade Mamman i alla fall lyckats sätta på sonen överdragsbyxorna som han sedan började slita av när Mamman vände ryggen till för att rota fram en mössa. För att hindra sonen från att plocka av brallorna så trädde Mamman på honom hans kängor, även de under vilda protester av ett skrikande brejkdansande barn som snurrade runt på golvet likt en alligator som ska döda sitt byte.

Tillslut hade vi kommit utanför dörrarna och vandrade mot barnskolan. Lite av frosten satt kvar i gräs och buskar så vi tog tid på oss att stanna och titta på det vackra. =)



Sen blev vi kvar på skolan tills rasten var slut och då knallade Mamman vidare med de små till affären och passade på att göra dagens inköp (fyra kassar mat) då istället för att släpa på mat efter jobbet ikväll.

Sen gick färden vidare, via hemmet, till Lillemans avdelning och därefter bort till Stora skolan där Snufflans avdelning finns.

Efter att barnen "dumpats" så vandrade Mamman bort till vårdcentralen för att få en läkartid (Mamman hinner ju aldrig ringa på telefontiderna) för åderbrockseksemet på benet och smärtorna i vänsterhanden samt brösbenet. Hon fick sitta ner en stund innan hon fick prata med en sköterska (som var ny i byggnaden) och tillslut lyckades hon få en tid till den goa läkaren redan nu på fredag. En redan fullspäckad vecka blev just mer uppbokad med andra ord! =) "Det är bättre att springa genom eld än att gå!", lika bra att ta allt på en gång! ;)

Nu är Mamman äntligen hemma igen och har ringt för att höra var bärgningsbilen blivit av (den var visst upptagen med att dra upp en lastbil ute på näset) samt ringt till verkstaden för att instruera dem om ett par saker till som ska fixas på bilen när den ändå är inne!

Nu ska Mamman hinna ta reda på disk, ren tvätt, bädda till lånebarnen och se till att få lite lunch i magen innan det är dags att gå till jobbet. Snabba ryck med andra ord!

Hoppas, hoppas att Goa K:s operation är över och har gått bra nu! =)

1 kommentar:

BP sa...

Ja varje gång man kommer in här så inser jag att du aldrig, aldrig kommer att ha bloggtorka;-)
Härliga bilder förresten:-)