tisdag 18 oktober 2011

Kissiga orkaner, vad blött det är

Efter en usel natts sömn på grund av att det blåste full orkan (nästan) på utsidan och en styck genomkissad Lilleman som inte alls ville somna om efter att Mamman fixat honom torr och sängen ren så lyckades Mamman till slut ta sej upp ur sängen för att mötas av en sur sjuåring denna gråtråkiga morgon.

Tonåringen var lugnet själv (förmodligen på grund av att hon haft kompis här hela natten), men istället så tog sjuåringen all den energi Mamman lyckades uppbåda för att ha en någorlunda lugn diskussion med barnet som låste sej totalt.

Han skulle inte gå till skolan (för han ville spela dator), han skulle inte klä sej (för om han inte fick spela dator så skulle han bli blöt och blöta ner Mamman), han skulle inte packa ner någon frukt (såvida han inte fick spela dator FÖRST) och han tänkte minsann inte göra läxorna när han kommer hem (för han ska spela dator). Mamman konstaterade att om han inte gör som Mamman säger så är datorn borta resten av veckan! Surt och grinigt, i vild protest slet han åt sej jackan och skorna, tryckte ner en clementin i väskan och stegade med ljudliga tramp ner för trapporna samtidigt som han knuffade på Lillebror (som för övrigt fyller sex år idag).

Nåväl, Bröderna Bus kom iväg till skolan i tid (och ingen har ringt från skolan, än, i alla fall) och då de gått gick luften ur Mamman. Hon blev helt enkelt sittandes som en säck potatis i soffan med de två små alldeles för länge, så med andan i halsen fick alla snabbt på sej kläder efter att Mamman konstaterat att klockan var fem minuter över lämning...

Ute öste regnet ner och ljuset var dunkelt som om det fortfarande var gryning.

Enorma vattenhålor spärrade vår väg och tvingade oss ta små omvägar.

Det är ganska mysigt ändå och smyga över mjuka mattor av nedfallna löv. =)

Efter att barnen kommit till respektive avdelning passade Mamman på att trotsa vädret och ta en promenad, det är bäst att passa på då möjligheten bara finns en morgon i veckan numera. =)

Kameran var naturligtvis med på turen.





Nu ska Mamman ta itu med presentinslagning, tårtbak, matförberedelser, disk och (tyvärr) dammsugning. I eftermiddag är det bara Snottis dag så då vill Mamman ha allt annat gjort innan han kommer hem strax efter ett. =)

2 kommentarer:

4U2 sa...

Och du hann ta helt underbara bilder!

Sussi - Fullt upp i mammalivet! sa...

Jättefina bilder! Älskar den på vattenpölen :)