tisdag 4 oktober 2011

Ett litet smakprov!

Det ska bli intressant att se hur livet kommer te sej från och med nästa vecka då Mamman kommer att vara en arbetande, ensamstående sexbarnsmamma...

Ett smakprov av en alldeles vanlig tisdagskväll...

Klockan kvart i läggdags för de två små:

Lillen skriker som om han vore besatt, övertrött som aldrig förr. Sjuåringen har precis avslutat sina läxor och parkerat sej på toaletten där han nu gapar om att han vill ha hjälp att torka sej, vilket han inte får eftersom Mamman vet att han kan själv. När ingen hjälp dyker upp så torkar han sej dock själv samtidigt som han gör ljudeffekter på maxvolym. Tonåringen sitter i köket och försöker plugga, där befinner sej även Snufflan och Sexåringen som av hänsyn till sin storasyster viskar till varandra vilket bara får till följd att Tonåringen lackar ur totalt och anser att småsyskonen är allmänt "störiga". Stora Brorsan muttrar surt i ett hörn eftersom han glömt läxorna i skolan och det är samma sak som noll datatid. Mamman snubblar fram och tillbaka över katten, som vill ha mat, medan hon försöker skaka ihop en vällingflaska till Lillen samtidigt som hon ska titta på tvåtusen teckningar och får en härlig hemmagjord guldmedalj av Sexåringen.

Fem minuter senare:

Lilleman sover, Mamman sitter på Lillans sängkant och kliar henne på ryggen. Bröderna Bus springer in och ut mellan köket och barnrummet.

Ytterligare tjugo minuter senare:

Snufflan har somnat, Bröderna Bus har käkat yoghurt, borstat tänderna, gjort upp fredagsplaner med Mamman och klättrat upp i sina sängar. Stora Brorsan läser en bok och Tonåringen har lagt sej i ett bad. Lugnet och tystnaden är nästan öronbedövande (jag vet, det låter konstigt, men det är så det känns).

Just nu:

Mamman sitter här och väntar på "House" som börjar om en timme, alla små sover, Tonåringen har bosatt sej i badkaret och Stora Brorsan har kramat på Mamman och försvunnit in på sitt rum.

Livet är alldeles underbart!!! =D

1 kommentar:

BP sa...

Ja du gör nog som maken: titta på House.
Men VA!!! Ska du börja jobba nästa vecka!!! Det måste du berätta mera om. Hur f*n ska du hinna med det... å bloggen;-)